21 Φεβρουαρίου, 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΙΟΙ (;) ΠΩΣ(;) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ(;) ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ

 
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ
ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ (2016)

Ο ερές Μητροπόλεις Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως, Γλυφάδας, Κυθήρων, Πειραις καί σύναξις Κληρικν καί Μοναχν προσκαλον τήν Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 καί ρα 9:00 π.μ. στήν Αθουσα «Μελίνα Μερκούρη» το Σταδίου Ερήνης καί Φιλίας, Πειραις σέ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, τήν ποία συνδιοργανώνουν, μέ θέμα: «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ» Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ OBAMA-ERDOGAN ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ

 

Προτού συμπληρωθεί 24ωρο από την πολύνεκρη επίθεση εναντίον στρατιωτικών λεωφορείων στην καρδιά της Άγκυρας το βράδυ της Τετάρτης, τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdoğan όσο και ο Πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu έσπευσαν μέσα στο πρώτο 24ωρο από την επίθεση να ενοχοποιήσουν αρχικά το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Μετάβαση σε μια νέα εποχή: Αν το διεθνές σύστημα βρίσκεται σε μια μετάβαση, τότε αυτό δεν μπορεί να μην επιφέρει αλλαγές και επαναπροσδιορισμούς στη χάραξη της υψηλής στρατηγικής της δύναμης που βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας της ισχύος.Η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν αποδεικνύει πως διανύει μια άνευ προηγουμένου παρακμή. 

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ EHUD OLMERT ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ EHUD OLMERT ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ 
ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Israel’s former prime minister Ehud Olmert has started his 19-month prison sentence for bribery and obstruction of justice, becoming the first Israeli premier to be imprisoned and capping a years-long legal saga that forced him to resign in 2009 during the last serious round of Israeli-Palestinian peace talks.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

  

Ελλάδα:Αποκαταστάθηκαν από τις 11 το πρωί της Κυριακής οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα. Οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ που έπνεαν από το βράδυ της Κυριακής κώπασαν, με αποτέλεσμα το απαγορευτικό απόπλου να αρθεί.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχονται πως ναι μεν οι κινητοποιήσεις αποδεικνύουν τα όρια της κοινωνίας, αλλά ο προϋπολογισμός δεν αντέχει νέα τρύπα ύψους ενός δισ. ευρώ από μέτρα που δεν εφαρμόζονται.

Η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ!

 

Μέχρι και το 15% του εισοδήματός θα πρέπει οι φορολογούμενοι να χρεώνουν στις κάρτες, ώστε να γλιτώσουν μέχρι και 2.100 ευρώ φόρου. Το μέτρο αυτό προωθείται στα πλαίσια πάταξης της φοροδιαφυγής, με παράλληλη επιβράβευση των πολιτών που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι υπουργοί εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry και της Ρωσίας Sergei Lavrov συζήτησαν για το ζήτημα της Συρίας, τον πόλεμο και φυσικά την ενδεχόμενη ανακωχή.

‘’ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ EΛΛΑΔΑ!’’

 

«Εντελώς αποσταθεροποιημένη από αυτή την ανθρωπιστική κρίση, η Ελλάδα θα ήταν εντελώς ανίκανη να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις που απαιτούν οι δανειστές» γράφει γνωστή γαλλική εφημερίδα.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Δουβλίνο κατά των πολιτικών λιτότητας λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν πολλές οργανώνεις που διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας, τα μέλη των οποίων κρατούσαν ένα πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Right2Change» και καταφέρονταν κατά της νέας φορολογίας που επιβάλλεται στην κατανάλωση νερού και τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2015, ένα θέμα που συνεχίζει να προκαλεί την οργή των πολιτών. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ

 
 
(Λουκ. ιη΄, 10-14)
Είπεν ο Κύριος την παραβολήν ταύτην άνθρωποι δύο ανέβησαν εις το ιερὸν προσεύξασθαι, ο εις Φαρισαίος και ο έτερος τελώνης. ο Φαρισαίος σταθείς προς εαυτόν ταύτα προσηύχετο ο Θεός, ευχαριστώ σοι ότι ουκ ειμί ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων, άρπαγες, άδικοι, μοιχοί, ή και ως ούτος ο τελώνης νηστεύω δις του σαββάτου, αποδεκατώ πάντα όσα κτώμαι.