20 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

 
 Ιερά Σύνοδος:''Επιστολές υπάρχουν πολλές, τελική όμως μία..''

Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έδωσε η Ιερά Σύνοδος δημοσιοποιώντας την τελική επιστολή που έλαβε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην οποία δεν αναφέρονταν "προσωπικοί λόγοι" απουσίας του Αρχιεπισκόπου από τη Σύναξη των Προκαθημένων.

Η ΚΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙ

 

Την ανάγκη δημιουργίας hot spots στη Κω, υπεραμύνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να δυσφημιστεί το νησί και να χαρακτηριστεί ρατσιστικό εξαιτίας κάποιων αντιδράσεων, ενώ σημείωσε ότι:

ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΔΥΤΙΚΩΝ

 

Πουθενά δεν οδήγησαν οι χθεσινές τρίωρες διαβουλεύσεις των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας για να εξετάσει τους νέους βομβαρδισμούς θέσεων των Κούρδων της Συρίας από το τουρκικό πυροβολικό και να συζητήσει το σχέδιο ψηφίσματος που παρουσίασε η Ρωσική αντιπροσωπεία.

ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Ας επιχειρήσουμε μια συνοπτική περιδιάβαση στις δύσβατες ευρωπαϊκές διαδρομές όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι της πολιτικής οικονομίας με εκείνους των διεθνών σχέσεων. Όλοι γνωρίζουμε πως για περισσότερο από μια δεκαετία ισχυρά παγιωμένα συμφέροντα που προσδιόρισαν τα οικονομικά μοντέλα στην Ευρώπη αναπτύχθηκαν τόσο στις πλεονασματικές (πιστωτές), όσο και στις ελλειμματικές οικονομίες (χρεώστες).

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

ΣΥΡΙΑ: ΤΑΧΕΙΑ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΑΣΑΚΕ

 

Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, με την υποστήριξη των επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού, ανακατέλαβαν περισσότερα εδάφη από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική επαρχία Χασακέ, πλησιάζοντας σήμερα το μεγάλο τους προπύργιο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

BREXIT: ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ... ΚΑΙ 5΄

 

Σε "κρίσιμο" σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις των Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο κορυφής για το θέμα της παραμονής ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ. Χαρακτηριστικό των εντατικών διαβουλεύσεων και συζητήσεων είναι το γεγονός ότι η συνεδρίαση που επρόκειτο να αρχίσει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), αναβλήθηκε για το βράδυ ενώ  είναι πολύ πιθανή μία παράταση της συνόδου και το Σάββατο, αποκλειστικά για το θέμα του Brexit. 

EΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;

 

Φουντώνουν τα σενάρια περί "πραξικοπήματος" στο Ποτάμι, λίγο πριν από το Συνέδριο του κόμματος στις 26 Φεβρουαρίου, όπου πιθανολογείται πως θα παρατεθούν πολλές αντικρουόμενες θέσεις, οι οποίες αναμένεται να ανεβάσουν τους τόνους. 

ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

 

Σκληραίνουν την στάση τους οι δικηγόροι έναντι της κυβέρνησης αποφασίζοντας νέα παράταση αποχής από τα καθήκοντά τους ως τις 29/2 και αποκλεισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης την ερχόμενη Πέμπτη.

WSJ: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα, της τάξης του 0,2% του ΑΕΠ για το 2015 αναμένεται να έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι ευελπιστούν πως αυτό θα βοηθήσει στο να πεισθούν οι πιστωτές πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται επιπλέον μέτρα λιτότητας.