19 Φεβρουαρίου, 2016

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ)

 

Ακόμη μια μάχη δίνει στις Βρυξέλλες η χώρα μας και αυτή τη φορά πρόκειται για το προσφυγικό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής το κλίμα για την Ελλάδα ήταν θετικό.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ:Ως ανταπόκριση στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., ο στόχος πρέπει να είναι η ταχεία αναχαίτιση των ροών, η προστασία των εξωτερικών συνόρων, η μείωση της παράνομης μετανάστευσης και η διαφύλαξη της ακεραιότητας του χώρου Σένγκεν.

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Η Άγκυρα παρεμβαίνει ωμά στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού, επιχειρώντας να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ

 
Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1923 
ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 
Η 16Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ

To Γρηγοριανό ημερολόγιο είναι το ημερολόγιο που χρησιμοποιείται σήμερα στον Δυτικό Κόσμο. Είναι μία παραλλαγή του Ιουλιανού ημερολογίου, και προτάθηκε από τον Αλοΐσιους Λίλιους (Aloysius Lilius), Ναπολιτάνο γιατρό, και θεσπίστηκε από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ΄, από τον οποίο πήρε το όνομά του, στις 24 Φεβρουαρίου του 1582.

Η ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Χωρίς απάντηση στην Ι. Σύνοδο προχωρά η ψήφιση της υποχρεωτικής κηδείας προ της αποτέφρωσης.Στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση προχωρά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με γενικό τίτλο:«Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ανάμεσα στα άρθρα του οποίου βρίσκεται και η έμμεση νομοθέτηση της υποχρεωτικής τέλεσης θρησκευτικής κηδείας και εν συνεχεία αποτέφρωσης σε ανθρώπους που εγγράφως το έχουν ζητήσει.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και της Παναγίας της Γοργουπηκόου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΑΧΑΡΗ

 

«Με θλίψη η Εκκλησία και ο λαός της Ελλάδος πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Μιχαήλ Τζαχάρη, σπουδαίου ανδρός της ελληνικής ομογένειας των Η.Π.Α., γνωστού για την προσφορά του στην Εκκλησία και το Γένος μας, τόσο στη διασπορά όσο και στη μητέρα Ελλάδα.

† ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ Η ΑΘΗΝΑΙΑ

 

Η Αγία Φιλοθέη γεννήθηκε το έτος 1522 μ.Χ. στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα. Οι ευσεβείς γονείς της ονομάζονταν Άγγελος και Συρίγα Μπενιζέλου. Η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Βελτιωτικές προτάσεις για τους αγρότες εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που τα μπλόκα παραμένουν σε όλη τη χώρα. Η αντιπρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα όταν συναντηθεί με τους αγρότες που έχουν ζητήσει ραντεβού μαζί του και έχουν καταθέσει σχετικά υπομνήματα. Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν την Κυριακή οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ήρθε στην Ελλάδα ο υπεύθυνος της ρωσικής Δούμας για τις ρωσικές υποθέσεις, κ. Αλεξέι Πουσκώφ, και συνομίλησε με βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης. Ύστερα από τις συνομιλίες, ο κ. Πουσκώφ δήλωσε πως η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο γκρουπ των χωρών που έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία. 

ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ 12.300 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Έγινε ερώτηση στην Βουλή  για την προμήθεια 1.150 οικίσκων για την προσωρινή στέγαση μεταναστών προς τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Οι βουλευτές από το Ποτάμι,  Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Αμυράς και Ιάσονας Φωτήλας κατέθεσαν την παραπάνω ερώτηση.

"ΜΠΛΟΚΟ" ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Παραμένει σταθερός στην άποψη του ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος επιμένει πως θα επιβάλλει περιορισμό στις μεταναστευτικές ροές που θα επιτρέψει τελικά να εισέλθουν στην Αυστρία.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ

 

Το φως της δημοσιότητας είδε μία φωτογραφία από τη Σκάλα Συκαμιάς στη Λέσβο, η οποία παρουσιάζει ένα σκάφος μικρότερο από φρεγάτα, το οποίο φέρει δύο πυροβόλα όπλα.

‘’ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι στο βασικό μέρος των προτάσεων της ελληνικής πλευράς έχουν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους με ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν βελτιώσεις.