18 Φεβρουαρίου, 2016

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΛΟΓΩ ΝΑΤΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ

 

Οι ΗΠΑ πιέζουν το ΝΑΤΟ να παίξει πιο σημαντικό ρόλο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν διαφωνίες εντός της συμμαχίας καθώς Γερμανία και Γαλλία φοβούνται πως αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Τον θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 61 έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης, η έκρηξη οχήματος στο κέντρο της Άγκυρας. Η έκρηξη έγινε κοντά σε οχήματα τα οποία μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό, ενόσω αυτά είχαν σταματήσει σε ερυθρό σηματοδότη.

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

 

Τραγωδία το πρωί στη Βουλιαγμένης. Νεκρός σε τροχαίο ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. Δύο νεαρές γυναίκες τραυματίστηκαν. Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί μετά από τροχαίο ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Η συνάντηση εντάσσεται στις επαφές που θα έχει ο κ. Αναστασιάδης για το Κυπριακό, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΟΙΟΣ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

 

Σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο χάραξης και υλοποίησης σημαντικών πτυχών της εξωτερικής πολιτικής αναδεικνύει ένα ακόμη γεγονός, αυτό της επίσκεψης στην Αθήνα (έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα) του ηγέτη του κουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

O TΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Σάλο έχει προκαλέσει η παρέμβαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη πως «ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου προηγουμένως».

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ

 

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg και δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων στα distressed funds. «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανοίξει ήδη το 50% της αγοράς κόκκινων δανείων», είπε χαρακτηριστικά.

2.297 ΒΙΑΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Μέσα σε δυόμισι δεκαετίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 2.297 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Και οι περισσότεροι, όχι σε πολέμους, ένοπλες συγκρούσεις, εμφύλιες συρράξεις. Αλλά σε περιοχές όπου υπάρχει ειρήνη…