17 Φεβρουαρίου, 2016

ΤΡΙΗΜΕΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕΓΚΕΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Τριήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διαφανεί εάν υπάρχει διάθεση από τους ευρωπαίους εταίρους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ή η ελληνική κυβέρνηση θα μείνει μόνη της σε αυτά τα δύο δραματικά μέτωπα και τις μεγάλες κρίσεις, είναι αυτό που ξεκινά σήμερα.

TΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Η μάχη της ελληνικής κυβέρνησης σε πολλαπλά μέτωπα- πολιτικό/ οικονομικό και προσφυγικό- βρίσκεται στο επίκεντρο ανάλυσης της Stratfor με τίτλο:«The Role Refugees Play in the Greek Crisis» (ο ρόλος που παίζουν οι πρόσφυγες στην ελληνική κρίση).

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Η απόφαση του ΝΑΤΟ να περιορίσει την Ρωσία είναι επικίνδυνη, δηλώνει ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Δυτική Συμμαχία, Alexander Grushko. «Τώρα, όπως βλέπουμε, ο υπ' αριθμός ένα στόχος του ΝΑΤΟ είναι να περιορίσει την Ρωσία όχι μόνο πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Αυτός ο συνδυασμός στρατιωτικού σχεδιασμού και πολιτικής συνιστά επικίνδυνη τάση.

ΝΕΟ... ΦΙΡΜΑΝΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ

 

Αποφασισμένη να ξεδιπλώσει όλη την ατζέντα της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, πριν από την συνάντηση που θα έχουν αύριο στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, υπό την εποπτεία της Α. Μέρκελ, είναι η Άγκυρα.

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

 

Τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας σε συνάρτηση με την υψηλή καταναλωτική διάθεση συνεχίζουν να δίνουν σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, παρά το αδύναμο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Για πόσο όμως, ακόμη; Ολοένα και περισσότερα εμπόδια εμφανίζονται στο δρόμο που οδηγεί τη γερμανική οικονομία προς την ανάπτυξη:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αναβρασμός επικρατεί στο αγροτικό μέτωπο, καθώς ενώ παραμένει ανοιχτό το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με αγρότες που υπέβαλαν σχετικό αίτημα, η χώρα είναι κομμένη στα δύο από τα μπλόκα. Αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους, ενώ συζητούν και το ενδεχόμενο να μεταβούν στην Αθήνα, την ημέρα που θα οριστεί η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό. Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ «ΖΩΗ» ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


Μαθητές του Λυκείου «Ζώη» επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο πλαίσιο ενός προγράμματος, μιας ερευνητικής εργασίας, που ετοιμάζει το σχολείο για την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ PLAN B ΓΙΑ ΕΝΑ BREXIT»

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε σήμερα οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., σημειώνοντας ότι η Κομισιόν δεν έχει «plan B» για ένα Brexit. «Δεν έχουμε plan B, έχουμε ένα plan A.  

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

 

Για τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές που στρέφονταν κατά της ιδιωτικοποίησης των δυο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας.  

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! ''ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ! ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ''

 

Σήμερα σε γερμανική εφημερίδα, κάνει την επανεμφάνιση του μετά από καιρό το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων για το διάστημα της ναζιστικής κατοχής. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όπως προκύπτει από υπολογισμούς (που δεν διευκρινίζονται), η Γερμανία πιθανότατα να μην έχει καμία υποχρέωση προς την Ελλάδα αλλά να συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο!

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένεται να έχουμε τις ημέρες του Πάσχα, καθώς το Μαξίμου απεύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για να περάσει στην Ελλάδα τις άγιες μέρες.