16 Φεβρουαρίου, 2016

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΒΑΘΙΑΣ ΟΔΥΝΗΣ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του πολιτικού κόσμου, αλλά και δεκάδες συνάδελφοι της Μαρίας Παπουτσάκη συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας για να αποχαιρετήσουν την αρχόντισσα του εκπαιδευτικού και εκκλησιαστικού ρεπορτάζ που κόσμησε με την παρουσία, την εργατικότητα και την εγκυρότητά της τη δημοσιογραφία για περισσότερα από 30 χρόνια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

 

Αγαπητοί Φίλοι του Ιστολογίου,

τις τελευταίες ημέρες με έχετε κατακλύσει από e-mail σας με τρεις συγκεκριμένες ερωτήσεις σας:

8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 
ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ  Β΄

Πέρασαν ήδη οκτώ χρόνια από την ημέρα εκείνη (16 Φεβρουαρίου 2008) όπου παρουσία της τότε πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ορθοδόξων εκκλησιών, τελέστηκε με κάθε επισημότητα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών, η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ

 
«Τα δάνειά τους υπερασπίζονται και τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ που τους στηρίζουν.Η ακατάσχετη εκλογολογία είναι μέρος του σχεδίου...» Διαβάστε όλη τη Συνέντευξη ΕΔΩ....
 


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με το προσφυγικό να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Η συνάντηση διεξάγεται λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής και μία ημέρα πριν το ραντεβού με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και την τριμερή συνάντηση με Μέρκελ και Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες.

ΙΣΧΝΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ολοκληρώθηκε η διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, με το φάντασμα ενός νέου ψυχρού πολέμου και την αγωνία για τη Συρία να επισκιάζουν τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

3 ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ανοιχτή απειλή κατά της Τουρκίας, απεύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ρώσικης Δούμας, ο Konstantin Kosaçev. 

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

Όταν η εξωτερική πολιτική μιας χώρας είναι είδος προς εξαφάνιση μπορεί να βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος και να την απειλεί. Έτσι έγινε ακόμη μια φορά αφού ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς απειλεί την Ελλάδα με κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

 

Μετά από τρία χρόνια μηδαμινής προμήθειας, το Ιράν στέλνει πετρέλαιο στην Ευρώπη. Χθές Δευτέρα έγινε η πρώτη αποστολή φορτίου ιρακινού αργού πετρελαίου. Το τάνκερ που ναύλωσε ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total θα αναχωρήσει σήμερα μεταφέροντας 2 εκατ. βαρέλια,δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

ΤΥΠΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο, εάν η πρόσφατη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές ή η μακροπρόθεσμη επίπτωση από τις χαμηλές τιμές ενέργειας απειλήσουν να διατηρήσουν τον πληθωρισμό σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι.