15 Φεβρουαρίου, 2016

ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 

H εσπευσμένη αποστολή νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο (εντός 24 ωρών!!) υπό το πρόσχημα της πρόσκλησης από την Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έχει πολλαπλή σημασία και περικλείει πιθανότατα κινδύνους – αλλά ίσως και κάποιες ευκαιρίες και δυνατότητες – για τα ελληνικά συμφέροντα.

ΟΙ 4 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

 
Στο Ανακοινωθέν της Σύναξης, 28 Ιανουα­ρίου 2016, δηλώνεται ότι η απουσία του Αρχιεπισκόπου ήταν «διά προσωπικούς λό­γους». Η δήλωση είναι αναληθής. Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία προσωπική διαφορά έχει έναντι όλων. Είναι πολύ φιλικός, ευγενής και διαλλακτικός. Η απουσία του οφείλεται σε «κανονικούς λόγους». Αφορούν το κύρος του θεσμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Προκαθημένου της. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.....


ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικοί βομβαρδισμοί εναντίον Κούρδων στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα θέτει σε δοκιμασία τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και προσπαθεί να αποτρέψει εξελίξεις επικίνδυνες για την εδαφική της ενότητα.

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008;

 

Την πτώση στο χρηματιστήριο της Αθήνας, αλλά και τους εξαιρετικά αρνητικούς δείκτες που κατέγραψαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο αλλά και Φραγκφούρτη σχολιάζει ο γερμανός οικονομολόγος Μαξ Ότε στη γερμανική ραδιοφωνία (Deutschlandfunk):«Η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να αποδυναμώνεται, όπως δείχνει το παράδειγμα της Κίνας, των ΗΠΑ και κυρίως της Ευρώπης. Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση του 2008 ο Γερμανός οικονομολόγος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για επανάληψη των γεγονότων».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Για αγρότες - επιχειρηματίες έκανε λόγο τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ενώ, μετά τον Π.Σγουρίδη, έκανε και αυτός λόγο για ανυπαρξία αιτημάτων. «Ο αγρότης σήμερα δεν είναι ο αγρότης του προηγούμενου αιώνα, του Μαρίνου Αντύπα με 5 – 6 στρεμματάκια. Πολλοί εξ αυτών είναι επιχειρηματίες» είπε.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

 

Η ιστορία των οικουμενικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχει να κάνει με κυβερνήσεις μειοψηφίας, πριν υπάρξει ανάγκη γι αυτές. ο 1974 που υπήρξε η πρώτη στην ουσία μεταπολεμική οικουμενική κυβέρνηση προέκυψε από την εθνική ανάγκη διάσωσης της χώρας από εξωτερικό εχθρό μετά τα γεγονότα της Κύπρου που τα προκάλεσε η εθνική προδοσία από μία μικρή μειοψηφία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κουρδικών περιοχών στη Συρία, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. "Η Γαλλία ανησυχεί για την επιδεινούμενη κατάσταση στην περιοχή του Χαλεπιού και στη βόρεια Συρία.

ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

 

H εκδίκαση των υποθέσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προκαλούν ασφυξία στα πινάκια των Ειρηνοδικείων, με το μεγαλύτερο βάρος να εντοπίζεται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 194 ειρηνοδικών, ωστόσο με αίτημά τους οι δικαστές ζητούν την τοποθέτηση άλλων 12, αφού τα κενά είναι τεράστια. Επιπλέον λόγος οι αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας οι οποίες απαιτούν πιο σύντομες ημερομηνίες εκδικάσεων των υποθέσεων.