14 Φεβρουαρίου, 2016

ΟΙ 4 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

 
Υπονομευτικός ο ρόλος του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα 
-Σπέρματα διαίρεσης καλλιεργεί μεταξύ πατριαρχικών και ελλαδικών  
-Απαιτεί το Πατριαρχικό Γραφείο να μετατραπεί σε Πατριαρχική Εξαρχία.

Στο Ανακοινωθέν της Σύναξης, 28 Ιανουα­ρίου 2016, δηλώνεται ότι η απουσία του Αρχιεπισκόπου ήταν «διά προσωπικούς λό­γους». Η δήλωση είναι αναληθής. Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία προσωπική διαφορά έχει έναντι όλων.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΓΔΑΝΕ

 

Μπογδάνος στον ΣΚΑΙ:
Ο Διον. Σολωμός ήταν εβραίος γκέι και αλκολικός!!

ΑΙΣΧΟΣ!!
Κάποιος να τον μαζέψει! Ανιστόρητη υβριστική επίθεση Μπογδάνου στον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου η Τουρκική επίθεση στη Συρία. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σφυροκόπησαν θέσεις Κούρδων του YPG κοντά στην πόλη Azaz.Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε έκτακτη συνέντυξή του σε εθνικό δίκτυο υποστήριξε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία απειλούσαν την Τουρκική ασφάλεια.

ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η απόφαση του ΝΑΤΟ επισημοποιεί την είσοδο της Τουρκίας στο Αιγαίο και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, άρα και συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτό, με τον περιορισμό του ελέγχου της κυριαρχίας της Ελλάδας μόνο στα χωρικά της ύδατα, η χώρα μας χάνει το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης στον FIR Αθηνών, ο οποίος βαίνει πολύ πέραν των χωρικών υδάτων.

ΒΑΘΙΑ ΟΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

 

Θλίψη στους αμέτρητους φίλους της από τη δημοσιογραφία και την πολιτική σκόρπισε ο θάνατος της Μαρίας Παπουτσάκη.Η είδηση ότι η διακεκριμένη δημοσιογράφος που κάλυπτε επί σειρά ετών το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας και το Εκκλησιαστικό πάντα αντικειμενική έφυγε χθες το μεσημέρι πρόωρα και βύθισε στο πένθος όλους όσοι τη γνώριζαν.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

 

Συνάντηση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και του Αγιωτάτου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στον Διεθνή Αερολιμένα Χοσέ Μαρτί Αβάνας. Μετά τη λήξη της συναντήσεως υπήρξε ανταλλαγή ενθυμίων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία hotspot στην Κω, πραγματοποίησαν κάτοικοι του νησιού, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της. Tην Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το επίμαχο θέμα.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

 

Στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας στα Οινόφυτα παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Επίσης παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. 

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε ένα χωριό που δεσπόζει σημαντικών πόλεων οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών γύρω από το Χαλέπι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής εκστρατείας για την περικύκλωση και ανακατάληψη περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στη μεγάλη αυτή πόλη της βόρειας Συρίας.

ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS

 

Η Πολωνία είναι μάλλον απίθανο να στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Αντρέι Ντούντα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ 2008!

 

Την κάτω βόλτα έχει πάρει το Χ.Α καιρό τώρα και ειδικά η χθεσινή πτώση μαζί με τους εξαιρετικά αρνητικούς δείκτες που κατέγραψαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο αλλά και Φραγκφούρτη έχει προκαλέσει πανικό σε ειδικούς, οικονομολόγους και μη ενώ όπως σχολιάζει ο γερμανός οικονομολόγος Μαξ Ότε «Η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να αποδυναμώνεται, όπως δείχνει το παράδειγμα της Κίνας, των ΗΠΑ και κυρίως της Ευρώπης.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ 86.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Χθες το πρωί σε μεγάλο σταθμό, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπράκης προέβη σε μια σημαντική αποκάλυψη, βγάζοντας στην φόρα τα σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο.

O ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

 

Στη Ρώμη συναντήθηκαν ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς όπου ο ιταλός πρωθυπουργός καταδίκασε την πολιτική της ευρωζώνης ως ευνοϊκή προς τις τράπεζες και όχι προς τους ανέργους.

ΚΥΡΙΑΚΗ THΣ ΧΑΝΑΝΑΙΑΣ

 
 
Ματθ. ιε΄ 21-28
Και εξελθών εκείθεν ο Ιησούς ανεχώρησεν εις τα μέρη Τύρου και Σιδώνος. και ιδού γυνή Χαναναία από των ορίων εκείνων εξελθούσα εκραύγασεν αυτώ λέγουσα· Ελέησόν με, Κύριε, υιέ Δαυῒδ· η θυγάτηρ μου κακώς δαιμονίζεται. ο δε ουκ απεκρίθη αυτή λόγον. και προσελθόντες οι μαθηταί αυτού ηρώτων αυτόν λέγοντες· Απόλυσον αυτήν, ότι κράζει όπισθεν ημών. ο δε αποκριθείς είπεν·