13 Φεβρουαρίου, 2016

Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ «ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ»

 

Λευκή επιταγή στο ΝΑΤΟ για την εμπλοκή του στο Αιγαίο και ρόλο άτυπου διαμεσολαβητή στον έμμεσο πλέον διάλογο επί των τουρκικών εκδικήσεων εις βάρος τη χώρας μας προσφέρει η απόφαση της Αθήνας να δεχθεί το γερμανικό τελεσίγραφο και να υποβάλλει από κοινού αίτημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ για ανάληψη της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

Για την Πατριαρχική επίσκεψη στις χώρες της Λατινικής Αμερικής αναχώρησε το πρωΐ στις 11 Φεβρουαρίου 2016 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

ΠΩΣ «ΧΡΥΣΩΝΕΙ» Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΩ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ντροπή είναι η λέξη που ταιριάζει για τη στάση που τηρεί στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ

 

Μετά τη συμφωνία του Μονάχου για άτυπη εκεχειρία οι εξελίξεις στην ίδια τη Συρία δεν επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα: οι ενδιαφερόμενοι υποτίθεται ότι τηρούν την εκεχειρία, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για νέες συγκρούσεις, ιδιαίτερα στο Χαλέπι, που πολιορκείται από τον τακτικό στρατό.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Διορία τριών μηνών στην Αθήνα να καλύψει τις «σοβαρές ελλείψεις» στα σύνορα. Αβραμόπουλος: Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί επίσημα την Ελλάδα να προχωρήσει σε αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων της εντός τριμήνου, σε αντίθετη περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για επέκταση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων εντός της ζώνης Σένγκεν έως και για δύο χρόνια και επί της ουσίας προσωρινή αναστολή της συμμετοχής της χώρας στη Συνθήκη Σένγκεν.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Πλημμύρισαν το Σύνταγμα οι αγρότες στην πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Ο ήχος τους έφτασε στη Βουλή και έδιωξε... από την πίσω πόρτα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα, κερνώντας φασολάδα τους πολίτες που τους συμπαραστέκονται

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στις σκηνές που έστησαν στην πλατεία Συντάγματος διανυκτέρευσαν οι αγρότες, ενώ το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιείται και νέο συλλαλητήριο με αφίξεις ακόμα περισσότερων αγροτών από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 

Τους διαύλους της πολιτικής διαπραγμάτευσης, με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ενεργοποιεί τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός με στόχο να επισπευσθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, μέχρι τα τέλη Μαρτίου.