11 Φεβρουαρίου, 2016

Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (HOT-SPOT) ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με οδηγίες του Μακαριότατου κκ Ιερώνυμου και με φορέα τη φιλανθρωπική της Οργάνωση «Αποστολή» θα «υιοθετήσει» το Κέντρο Ταυτοποίησης (hot-spot) της Σάμου.

ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

Το πρόσφατο «επεισόδιο» με τις δύο αμερικανικές ακάτους που παραβίασαν τα χωρικά ύδατα του Ιράν κοντά στο ιρανικό νησί Φαρσί και προκάλεσαν διπλωματική αναταραχή - έστω και για ένα 24ωρο - στις δύο χώρες δείχνει πόσο εύφλεκτη παραμένει η περιοχή του Περσικού Κόλπου.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον καθρέφτη» ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός και ανήσυχος για το μεταναστευτικό ζήτημα, προβαίνοντας μάλιστα στη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα εγκλωβιστούν τελικά στη χώρα. 

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΑΜΠΕΖΥ

 

Όταν εναυάγησεν η προσυνοδική επιτροπή εις Αθήνας κατά τον Νοέμβριον απεφάσισε να αναλάβη δράσιν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να μη τεθή εις καμίαν περίπτωσιν εις κίνδυνον η σύγκλησις της Μεγάλης Συνόδου.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Σε τέσσερις ορίζεται ο αριθμός των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας, με την τιμή εκκίνησής τους να καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Επικρατείας, σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Επικρατείας η οποία κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Βουλής.

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

 

Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί, εμποδίζοντας την έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό των σωρών των αξιωματικών του ελικοπτέρου που έπεσε στην Κίναρο, οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας σε σχέση με την εμπλοκή του τουρκόφιλου ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΡΙΖΩΝΕΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ

 

Τάσεις διχασμού και βαθιά αμφιθυμία στον ελληνικό πληθυσμό ανάμεσα στην παραδοχή αναγκαιότητας της Ευρώπης και στην παράλληλη άνοδο των αντί-ευρωπαϊκών δυνάμεων, καταγράφει έρευνα της «διαΝΕΟσις» για τα πέντε χρόνια κρίσης στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας τις αξιακές, πολιτικές και πολιτισμικές πεποιθήσεις τους πληθυσμού.

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ

 

Βρέθηκαν οι σοροί των δυο χειριστών του ελικοπτέρου AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού, συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν σε απόκρυμνη περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου (ανατολικά Αμοργού-δυτικά Λέρου-Καλύμνου).

ΑΠ. ΜΑΛΑΜΟΥΣΗΣ: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 

O ιερέας Απόστολος Μαλαμούσης και ο ιμάμης Βενιαμίν Ιντριτς είναι δύο καλοί φίλοι και όχι μόνο: σε δύσκολες εποχές έχουν συστρατευθεί εναντίον του θρησκευτικού φανατισμού και υπέρ της αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στον τόπο όπου ζουν, τη Βαυαρία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης και της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή. Ο κλάδος ετοιμάζεται για την διήμερη παραμονή στην πρωτεύουσα. Ανοίγουν το βράδυ και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής τα Τέμπη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Σύμφωνη δηλώνει η ελληνική πλευρά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες μείωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με προϋπόθεση το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. "Η πρωτοβουλία είναι προς την πλευρά που επιθυμούμε", είπε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι "μας βρίσκει σύμφωνους αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα της χώρας και όχι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας".

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Νέες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα capital controls, οι οποίες επιθυμεί να είναι μικρού μεγέθους και να έχουν διαρθρωτικό χαρακτήρα. Οι αλλαγές αυτές είναι η μερική αποπληρωμή δανείων και η επέκταση της χαλάρωσης για το σπάσιμο προθεσμιακών καταθέσεων.

ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Ελλάδα βρίσκεται δεμένη χειροπόδαρα! Δεν υπάρχει ισχυρή βούληση τα τελευταία χρόνια και συνεχώς δοκιμάζουμε τις ίδιες λύσεις με νέο περιτύλιγμα! Η Ελλάδα λόγω της υποταγής της σε μια σειρά ανέφικτων μνημονίων οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξαθλίωση!

«ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PKK

 

Την τακτική του σκοτσέζικου ντουζ φαίνεται πως ακολουθούν οι Αμερικανοί απέναντι στην Τουρκία, χωρίς βέβαια να σώζουν την εικόνα τους που έχει πληγεί βάναυσα εξαιτίας της ανοχής απέναντι σε έναν ηγέτη όπως ο Ερντογάν, ο οποίος με βάση τα πάγια αμερικανικά «στάνταρ αξιολόγησης», δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένας διεθνή παρίας, επικίνδυνος για την ασφάλεια της υφηλίου.

ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ένα καινούργιο στρατιωτικό σώμα που συγκροτήθηκε μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους και το οποίο οι Τούρκοι το έχουν χαρακτηρίσει σαν «εγκληματική ομάδα», πρωτοστατεί στις πολεμικές συγκρούσεις γύρω από το Χαλέπι και όχι μόνο και έχει απειλήσει πως θα καθαρίσει κάθε Τούρκο και Τουρκόφωνο που θα συναντά στον δρόμο του.

† ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΑΡΧΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ

 

Μέσα στη μακρόχρονη πορεία της ενδόξου εκκλησιαστικής ιστορίας της αγιοτόκου και μαρτυρικής Μικράς Ασίας έλαμψαν από τους πρώτους κιόλας χριστιανικούς αιώνες φωταυγείς αστέρες, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αγάπη του Ιησού Χριστού και κοσμούν το πνευματικό στερέωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.