10 Φεβρουαρίου, 2016

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΝΤΕΝΙΑ

 

Αυτές τις μέρες η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου γράφει ιστορία. Μια ιστορία που προστίθεται μέσα στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις του τόπου. Μια κοπέλα του νησιού διαγνώσθηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου στη καρδιά. Το μοναδικό νοσοκομείο που μπορεί να ανταπεξέλθει στη νοσηλεία της βρίσκεται στη Βοστόνη.

ΣΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Η αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού έχει ενώσει τους διαιρεμένους Κούρδους:  Μια κουρδική παροιμία αναφέρει πως «οι Κούρδοι δεν έχουν φίλους, παρά μόνο τα βουνά». Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το κουρδικό έθνος έχει υποφέρει πολλά από ανταγωνιστικές μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες σε περιφερειακές διαμάχες στρέφουν τις φατρίες των Κούρδων ενάντια τη μία στην άλλη.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΝΕΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ

 

Αντιμέτωπη με νέα πίεση από τις Βρυξέλλες βρίσκεται η Αθήνα, προκειμένου η Ελλάδα να βελτιώσει τις συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο. Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει ευκολότερο για τις άλλες χώρες- μέλη να στέλνουν τους μετανάστες πίσω στην Ελλάδα.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία, ενόψει του συλλαλητηρίου των αγροτών στο Σύνταγμα. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις για το πως θα αντιμετωπιστεί η κάθοδος των τρακτέρ στη Βουλή, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των αγροτών που πιθανότατα θα ανακοινωθούν σήμερα.

ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Οι ηγεσίες πάντοτε έχουν διαλεκτική σχέση με τις χώρες που εκπροσωπούν και τις τύχες των οποίων ορίζουν. Οι ηγέτες ισχυρών χωρών αντλούν δύναμη από τις πατρίδες τους και τα έθνη ισχυροποιούνται από τους ηγέτες τους, όταν οι τελευταίοι είναι αντάξιοι των περιστάσεων.

ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε επισήμως την προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση.

ΖΗΤΟΥΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Στην ανάγκη εμπλοκής του ΝΑΤΟ με περιπολίες στο Αιγαίο για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών συμφώνησαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, που συναντήθηκαν χθες στην Άγκυρα. «Τουρκία και Γερμανία θα προτείνουν μαζί τη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ NATO ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Η γερμανοτουρκική πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες μείωσης των μεταναστευτικών ροών συζητείται σήμερα και αύριο στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

 

Σε έντονο κλίμα έγιναν οι παραιτήσεις 4 στελεχών του κόμματος καταθέτοντας μια επιστολή – καταγγελία για τη λειτουργία του Ποταμιού. Οι βουλευτές που παραιτήθηκαν υποστηρίζουν ότι ο διάλογος για το συνέδριο του κόμματος είναι προσχηματικός και λένε μάλιστα ότι το συνέδριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του κόμματος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα και σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, χαρακτηρίζοντας μία τέτοιου είδους ενδεχόμενη εξέλιξη ως «μονομερή ενέργεια από άλλες χώρες».

Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

Την άποψη ότι η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στην Τουρκία για ανοιχτά σύνορα, όταν κλείνει τα δικά της εξέφρασε ο πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ, Σελίμ Γιενέλ, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη EurActiv. 

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ

 

Το Κρεμλίνο καταδίκασε για ακόμη μία φορά την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα, αποκαλώντας την «παραβίαση του διεθνούς δικαίου».Σχολιάζοντας αναφορές ότι η εκτόξευση έγινε με χρήση και ρωσικών εξαρτημάτων, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι «αυτό είναι μάλλον τεχνολογικής φύσης ζήτημα», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ

 

Η αβεβαιότητα που επανήλθε για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, σχετικά με το περιεχόμενο και το χρόνο ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αρνητική πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ GREXIT;

 

Η ήδη ταλαιπωρημένη Ελλάδα που πασχίζει με την οικονομία της λίγο θέλει για να "σπάσει" υπό τον ζυγό των χιλιάδων λαθρομετανάστες που συσσωρεύονται. Ο τεράστιος αριθμός τους και η αδυναμία της χώρας να τον διαχειριστεί προκαλεί κοινωνικές εντάσεις και πολιτική αναταραχή ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει ξανά τη χώρα προς την έξοδο από το ευρώ, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές του Eurasia Group.

† ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ

 

Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερέας στη Μαγνησία της Μ. Ασίας. Η ζωή του ήταν μία συνεχς υπηρεσία αφοσίωσης στο Χριστ και αγάπης προς τον πλησίον. Όταν το 198 ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος εξαπέλυσε διωγμ κατ των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανς έφερε μπροστά του το Χαράλαμπο και τον απείλησε ότι θα τον βασάνιζε πολ σκληρά, για να αρνηθε το Χριστό.