09 Φεβρουαρίου, 2016

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Ενενήντα δύο μαθητές και μαθήτριες Λυκείου της Ελληνογερμανικής αγωγής επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για να πάρουν την ευχή του και να συζητήσουν μαζί του διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ $1,4ΔΙΣ

 

Μόνο αν κλιμακωθεί η υποστήριξη των δωρητών μπορεί να σωθεί μια γενιά από τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Συρία. Αμμάν, 2 Φεβρουαρίου 2016. Το μέλλον μιας γενιάς παιδιών και νέων στη Συρία είναι σε κίνδυνο, εκτός εάν οι δωρητές που συναντώνται στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα δώσουν προτεραιότητα στην απαραίτητη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει να επιστρέψουν πίσω στα σχολεία, λένε οι οργανώσεις παροχής βοήθειας που ηγούνται της ανθρωπιστικής ανταπόκρισης απέναντι στη βίαια σύγκρουση που μαστίζει τη χώρα.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Το ανατολίτικο παζάρι συνεχίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βλέποντας την Άνγκελα Μέρκελ και ολόκληρη την Ευρώπη να γονατίζει μπροστά του για το προσφυγικό και απειλώντας με δεκάδες χιλιάδες πνιγμούς στο Αιγαίο επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας στο ανατολικό Αιγαίο.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Η Ευρώπη βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά στο προσφυγικό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας λέγοντας πως «η πρώτη φορά που συνεδρίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό ήταν στις 27 Απριλίου - ως τότε η Ευρώπη δεν έχει αντιληφθεί τη μεγάλη του έκταση. Οι πρώτες αποφάσεις πάρθηκαν τέλη Μαΐου του 2015».

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ

 

Η Μονή Πετράκη, όπως και άλλες μονές, αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα λόγω και της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος στις αυξήσεις κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας που οδήγησαν την Εκκλησία σε μεγάλες απώλειες και δανεισμό.

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

 

Στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για τα 150 χρόνια προσφοράς του   παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος  ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.

ΤΟ... ΒΡΩΜΙΚΟ '89 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

 

Κάθαρση στο τηλεοπτικό πεδίο", "νόμιμες άδειες στα κανάλια" και άλλα πολλά ακούμε τελευταία. Φοριούνται πολύ άλλωστε. Ωστόσο, πώς φτάσαμε ως εδώ; Όλα ξεκίνησαν το περίφημο καλοκαίρι του 1989. Με το άρθρο 4 του νόμου 1866/89 περί "άδειας μη κρατικής τηλεοράσεως", οι εκδότες που είχαν "εμπειρία και παράδοση στα μέσα ενημέρωσης" έλαβαν το... χρίσμα στην παραχώρηση των δημόσιων συχνοτήτων που θα οδηγούσαν στα πρώτα ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ο Μακαριώτατος αναφέρει στην επιστολή του μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Μέ  θλίψη  πληροφορήθην  τήν  κδημία  το  κλεκτο  καδημαϊκο  καί  σοφο  νδρός  Κωνσταντίνου  Δεσποτόπουλου καί  πιθυμ  νά  κφράσω  τά  θερμά  μου  συλλυπητήρια. Εχομαι    Θεός  ν΄ναπαύει  τήν  ψυχή  του «ν σκηνας δικαίων» καί  νά  εναι  αωνία    μνήμη  του».

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ κ. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

 

Η σαφής εντολή του Πρωθυπουργού  είναι να προωθηθεί άμεσα η όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία κυβέρνησης με την Εκκλησία για το προσφυγικό.Η Εκκλησία, άλλωστε, στέκεται πάντα ουσιαστικός αρωγός και παραστάτης με το σύνολο των κοινωνικών της δομών σε κάθε ανάγκη του κοινωνικού ιστού, όπως γίνεται και στο πλαίσιο του κρίσιμου προσφυγικού ζητήματος που ταλανίζει τη χώρα μας, με την ολοένα και αυξανόμενη ροή προσφύγων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ούτε οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα θα πάρουν το δρόμο για Αθήνα, καθώς διαφωνούν με την απόφαση που έλαβαν τα 68 μπλόκα στη σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια. Είχε προηγηθεί το «όχι» και από την Πανελλαδική Συντονιστική, τα Τέμπη και την Πρωτοβουλία Αγροτών. Την ώρα που οι αγρότες ετοιμάζουν 48ωρη κατάληψη στην πλατεία Συντάγματος, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. Κλείνουν επ' αόριστον από τις 12 το μεσημέρι τα Τέμπη.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ TO ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

 

Το κουαρτέτο των θεσμών δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟ HOTSPOT ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Τη στήριξη τους προς την κυβέρνηση υπό προϋποθέσεις για τη δημιουργία hotspots στο Σχιστό αποφάσισαν οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά. Μετά από συνάντηση τους με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέρουν πως «το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η BILD ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία το σχέδιο επιβολής περιορισμών στις συναλλαγές με μετρητά. Την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών αποκάλυψε την πρόταση να απαγορευθούν οι πληρωμές σε μετρητά άνω των 5.000 ευρώ, για να καταπολεμηθεί το ξέπλυμα χρήματος και η οικονομική ενίσχυση της τρομοκρατίας. 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

 

Επικείμενη ίδρυση ΔΗΘΕΝ φιλορωσικού κόμματος το οποίο, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες δε θα έχει καμία σχέση με τη Μόσχα και δεν πρόκειται για απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά είναι μόνο μία "βιτρίνα" προσώπων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την απόγνωση των Ελλήνων και τη θέληση τους για ρωσική αρωγή υπέρ της Ελλάδος.