08 Φεβρουαρίου, 2016

ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

 

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία προσδιορίζεται και αναγνωρίζεται διεθνώς ως μία σοβαρή εθνική Εκκλησία. Και εν αντιθέσει με άλλες, δεν επεδίωξε ποτέ να αναγορευθεί σε Πατριαρχείο, όπως η Ρωσική, η Σερβική, η Βουλγαρική, η Ρουμανική.

28 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ

 

Οι διασώστες στην Ταϊβάν δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε έπειτα από έναν σεισμό στη νότια Ταϊβάν, ο οποίος έχει προκαλέσει τουλάχιστον 28 νεκρούς, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό που εξακολουθεί να είναι προσωρινός.

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΡΩΣΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2016» ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

 

Στην υλοποίηση του προγράμματος «Ρωσία-Ελλάδα 2016» με εκπαιδευτικές δράσεις θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης. Στην κατεύθυνση αυτή ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης είχε επαφές στην Αθήνα με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Μιχάλη Περάκη, και τους αρμόδιους χειριστές του προγράμματος «Ρωσία-Ελλάδα 2016» όπου κατατέθηκε η πρόταση συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ

 

ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ:Στην Αθήνα μεταφέρεται αυτή την Παρασκευή ο αγώνας των αγροτών, όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι εγκρίνει την πρόταση του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ να τετραπλασιάσει τον εξοπλισμό των ΗΠΑ και των στρατευμάτων τους στην Ευρώπη, ενάντια «ρωσική επιθετικότητα.»

ΕΔΩΣΑΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

 

Το σχέδιο τον ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Συρία, έχει ορόσημο την 11η Φεβρουαρίου σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, που υποστηρίζει ότι από εκεί και έπειτα αρχίζει η ανοιχτή αντιπαράθεση Ρωσίας-Τουρκίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, που αποφάσισαν να μετακινηθούν στην Αθήνα την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που εμφανίζονται προβληματισμένοι για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους και ετοιμάζουν αντιπρόταση.

Η Β. ΚΟΡΕΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ

 

Η Βόρεια Κορέα αψήφησε τις διεθνείς προειδοποιήσεις και εκτόξευσε έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς την Κυριακή από τη δυτική ακτή της χώρας. Ο πύραυλος παρακολουθήθηκε χωριστά από τις κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, και η τελευταία συγκάλεσε αμέσως επείγουσα συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη ρωσική αεροπορία, προωθήθηκε σήμερα προς την κατεύθυνση μιας πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο της επίθεσης-αστραπή που διεξάγει στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ

 

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο έγινε στα Ίμια λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, μέλη των Λιμενικών Δυνάμεων και των δύο χωρών αποβιβάστηκαν ένοπλοι στα Ίμια.

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOT

 

Οι εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και κατοίκων στις περιοχές που θα δημιουργηθούν τα περίφημα hot spot δεν έχουν τελειωμό! Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές είναι η Σίνδος και η Κως, όπου το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, σε ανακοίνωσή του, καλεί τις τοπικές αρχές να μην αντιδρούν λόγω των... απειλών από την Ευρώπη και παραδέχεται ότι το μεταναστευτικό κύμα είναι ανεξέλεγκτο...