07 Φεβρουαρίου, 2016

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ Α. Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β΄


Σαν σήμερα πρίν  οκτώ  χρόνια στις 7 Φεβρουαρίου 2008, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τον από Θηβών και Λεβαδείας Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΘΡΑΣΟΥΣ

 

Αιφνιδιαστικά η Τουρκία υπέβαλε αίτημα για πρόσβαση σε στρατιωτικές ζώνες στις ελεύθερες περιοχές προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες για εντοπισμό Τουρκοκύπριων αγνοουμένων.

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

 

Πρωτοβουλία εκτόνωσης της κατάστασης στην Κω ανέλαβε ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης με επιστολή στον πρωθυπουργό. Ο δήμαρχος του ζητεί να δώσει εντολή για να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hot spot.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ «ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ»

 

"Το καθεστώς (της Δαμασκού) έχει πλέον αποκλείσει ένα τμήμα του Χαλεπιού (...) αν (οι άμαχοι που διαφεύγουν) βρίσκονται στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν είναι απαραίτητο, οφείλουμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας να εισέλθουν και θα το πράξουμε", δήλωσε χθες Σάββατο ο Ερντογάν προς τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από την περιοδεία του στη λατινική Αμερική και τη Σενεγάλη.

† Ο ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΕΝ ΣΤΕΙΡΙΩ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Η καταγωγή των προπατόρων τού οσίου Λουκά ήταν από την Αίγινα. Εξ αίτιας όμως των επιδρομών των Σαρακηνών (865-870 μ.Χ.) α­ναγκάσθηκαν μαζί με πολλούς άλλους να μετοικήσουν. Αυτοί έφθασαν στην Φωκί­δα. Στο χωριό Καστόριο (σημ. Κα­στρί) κοντά στους αρχαίους Δελφούς γεν­νήθηκε ό όσιος Λουκάς τό 896 μ.Χ. από τούς γονείς του Στέφανο και Ευφροσύνη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Θύμα κακοποιών έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μία 59χρονη, στη διάρκεια ληστείας μέσα στο σπίτι της, σε πολυκατοικία επί της Γρηγορίου Λαμπράκη 25 στον Πειραιά. Η γυναίκα επέστρεφε από βραδινή έξοδο με τον 74χρονο σύζυγό της.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Οι Ευρωπαίοι υπενθύμισαν  στην Τουρκία πως έχει καθήκον έναντι του διεθνούς δικαίου να υποδεχθεί τους χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι στα σύνορά της αφού διέφυγαν από μια επίθεση του στρατού του καθεστώτος που υποστηρίζεται από τη ρωσική αεροπορία.

ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το συριακό καθεστώς προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης χερσαίας επέμβασης στο έδαφός της Συρίας, μετά τις πληροφορίες για ενδεχόμενες αποστολές σαουδαραβικών και τουρκικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη χώρα.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

 

Όλες οι προπαγανδιστικές ανακοινώσεις που έκανε η Τουρκία και προβάλλονταν μάλιστα και από όλα τα τουρκικά ΜΜΕ, οι οποίες μίλαγαν για μεγάλη χερσαία εισβολή στην Συρία και τεράστιο αριθμό δυνάμεων που συγκεντρωνόταν στα σύνορα με την Συρία στην γραμμή της πόλεως Carablus αποδείχτηκαν κάλπικες. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

 

«Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι πολύ διεφθαρμένη» δήλωσε ο επί 11 χρόνια γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, σε συνέντευξή του στους Financial Times, με την υποσημείωση ότι η σύγκριση αφορά στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και όχι εκείνες της ανατολικής και τα Βαλκάνια...

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ

 

Την υπόσχεσή του εκπλήρωσε και φέτος ο Μακαριώτατος στον εορτάζοντα Άγιο της Βοιωτίας. Αμέσως μετά την εκλογή του 7/2/2008, ο Μακαριώτατος, δήλωσε πως θεωρεί ως αιτία της εκλογής του, τον Όσιο Λουκά Βοιωτίας, τον οποίο έχει τάμα να τον επισκέπτεται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ

 
 
(Ματθ. κε, 14-30)
Επεν Κριος τν παραβολν τατην· νθρωπς τις ποδημν ­­­­κλεσε τος δους δολους κα παρδωκεν ατος τ πρχοντα α­­­­το, κα μν δωκε πντε τλαντα, δ δο, δ ν, κστ κα­­­τ τν δαν δναμιν, κα πεδμησεν εθως.