05 Φεβρουαρίου, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.Κατά την χθεσινή και την σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά των προηγουμένων Συνεδριών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΒΑΡΥΣ Ο «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ»

 

Μετά από πέντε ημέρες επαφών με την τρόικα έρχεται σήμερα ο λογαριασμός που όλα τα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας περίμεναν και όλοι φοβόντουσαν. Σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ΕΜS θα θέσουν τα δικά τους αιτήματα για την πρώτη αξιολόγηση σε ένα κείμενο που θα παραδώσουν στον υπουργό οικονομικών κ. Τσακαλώτο.

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ

 

Ασυνήθιστος παλμός χθες στις συγκεντρώσεις. Δεν ήταν μόνο οι μαζικές κινητοποιήσεις σ' όλη την Ελλάδα, αλλά και τα κλειστά καταστήματα. Ακόμη και οι καφετέριες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν άνοιξαν. "Δεν πάει άλλο μ' αυτή την κατάσταση, θέλουν να μας εξοντώσουν...," μου είπε με οργή ένας από τους πολλούς που για πρώτη φορά αποφάσισαν να κατέβουν σε μαζική κινητοποίηση.

ΝΟΤΟΣ ΚΑΙ BREXIT

 

Η κυβέρνηση Κόστα στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρέντσι αλλά και όποια μελλοντική κυβέρνηση στην Ισπανία με πυρήνα Σοσιαλιστές και Podemos έχουν μια πρωτοφανή στην ιστορία της κρίσης της Ευρωζώνης ευκαιρία:  να συνδέσουν την έγκριση της όποιας τελικής συμφωνίας διαμορφώσουν η Βρετανία του Κάμερον, η Κομισιόν στις Βρυξέλλες και η καγκελαρία στο Βερολίνο με τη χαλάρωση της δημοσιονομικής λιτότητας ρητά ή σιωπηρά.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΠΤΩΝ

 

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε, επιχειρήσεις στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της βόρειας Γερμανίας, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τέσσερις ύποπτους άντρες, για σχέσεις με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε νέο 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών έχουν προχωρήσει από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ οι αγρότες του μπλόκου. Εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ άουτ από το Σάββατο. Στο Λευκό Πύργο φτάνουν αγρότες από τέσσερα διαφορετικά μπλόκα της Θεσσαλονίκης. Κλειστό το τελωνείο του Προμαχώνα. Σύσκεψη την Κυριακή έχει συγκαλέσει το μπλόκο της Νίκαιας.

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Με μπαράζ δηλώσεων και δημοσιευμάτων για επαπειλούμενη έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν, είναι φανερό πως η Ευρώπη πιέζει με την προσφιλή της μέθοδο του εκβιασμού να δοθεί λύση στην προσφυγική κρίση.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΠΤΗΣΗ ΡΩΣΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

 

Νέο επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έρχεται να εντείνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις τους, αφού τώρα η Μόσχα καταγγέλλει την Άγκυρα για παραβίαση της συνθήκης «Ανοικτοί Ουρανοί». Μάλιστα, προειδοποιεί πως αυτή η συμπεριφορά δεν πρόκειται να περάσει.

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Τέλος έλαβε η συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Λονδίνο στα πλαίσια της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία.  Στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ βρέθηκαν το ασφαλιστικό η πορεία του προγράμματος και το προσφυγικό. 

EΝΤΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΦΟΒΟΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ

 

Συνέντευξη έδωσε στα Ιταλικά ΜΜΕ ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως Τουρκία και τζιχαντιστές είναι σε άμεση επικοινωνία και μάλιστα η τουρκική κυβέρνηση είναι που δίνει εντολές στους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.