04 Φεβρουαρίου, 2016

ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΘΟΥΣΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΑΜΠΕΖΥ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

 
 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ 1229 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 7η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ 675 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 9η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ 

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Τεράστιες οι συγκεντρώσεις σε Ομόνοια, Σύνταγμα – «Φρούριο» η Αθήνα.Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο από τις απεργιακές συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από την Ομόνοια – πλατεία Κλαυθμώνος, για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή. Ενα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούγονται: «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει».

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΣΤΟ 50%

 

Έντονη διαφωνία για την επιβολή ενός ανώτατου φορολογικού συντελεστή 50%, εκφράζουν οι δανειστές θεωρώντας ότι με τον αυτόν τον τρόπο δεν θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα αλλά η φοροδιαφυγή.

ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Aυτά τα χρόνια, χρησιμοποιείται συχνά το παράδειγμα του ασφαλιστικού. Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί εδώ, με τρία απλά νούμερα, μπορεί και ένας μαθητής γυμνασίου να καταλάβει τι κάναμε ως κοινωνία τις δύο τελευταίες δεκαετίες και αυτοκτονήσαμε.

ΕΝΑ ΓΡΑΦΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ INDEX OF ECONOMIC FREEDOM

 

Αυτό είναι ένα γράφημα που έγινε με στοιχεία του Index of Economic Freedom. Όπως, ίσως γνωρίζετε, κυκλοφόρησε σήμερα το Index για το 2016. Και όπως βλέπετε πέσαμε κι άλλο. Σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

 

Το κυβερνητικό σχέδιο που αφορά στη νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2016 που θα αποκτήσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις παραδόθηκε στους θεσμούς.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας, λόγω συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της. Στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει τα μέλη του ΠΑΜΕ.  Κλειστό το Κέντρο. Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις και με τα μέσα μεταφοράς.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 110 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά του πως, σύμφωνα με μελέτη του France Strategie, ενός think-tank που συνδέεται άμεσα με το γραφείο του πρωθυπουργού της γαλλικής κυβέρνησης, μια μόνιμη επιστροφή στη διενέργεια συνοριακών ελέγχων στην Ευρώπη θα κόστιζε στις χώρες που συμμετέχουν στην Συνθήκη Σένγκεν περίπου 110 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία.

ΡΩΣΙΚΟ DRONE ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΟΜΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ένα ρωσικό drone πέταξε πάνω από την επαρχία Χομς, της Συρίας, και κατέγραψε την απίστευτη καταστροφή που έχει προκληθεί στην περιοχή, που βρίσκεται υπό καθεστώς πολέμου εδώ και πέντε χρόνια.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Η ΕΕ θα προσφέρει 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με τα 28 κράτη-μέλη να δίνουν το δικό τους μερίδιο. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, η οποία θα δώσει 25,1 εκατ. ευρώ.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Σε εκδήλωση στο Αμβούργο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέφερε στο τραπέζι το θέμα του Grexit και δημιούργησε σάλο με το περιεχόμενο των δηλώσεων του. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε... πονέσει τους Ελληνες μία φορά και θα είχε αποφευχθεί αυτή η ατέλειωτη επίπονη διαδικασία που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός». 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Ηράκλειο σε έκτακτη Συνεδρία και ενημερώθηκε δια Σεπτών Πατριαρχικών Γραμμάτων του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την Απόφαση να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μετά από τόσους αιώνες, στην Κρήτη, από 18 έως 27 Ιουνίου 2016, όπως αποφασίσθηκε στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, από τη Σύναξη των Προκαθημένων των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, πριν από λίγες ημέρες.