03 Φεβρουαρίου, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΟΥΤΙΝ - ΚΥΡΙΛΛΟΥ

 

Την δυσφορία του στον Πρόεδρο Πούτιν (φέρεται να) εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας εν όψει της Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου.

ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

Το Κολέγιο των Επιτρόπων ενέκρινε σήμερα την Έκθεση Αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής την περασμένη Παρασκευή.

Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Με τον ανωτέρω τίτλο, άρθρο του σχολιαστή της Χουριέτ Σερκάν Ντεμιρτάς χαιρετίζει την καρποφορία των προσπαθειών της Ουάσιγκτον για την επανασύνδεση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο… ενώπιον του κοινού κινδύνου της τρομοκρατίας  των Τζιχαντιστών.   

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ


Ενώπιον ενός ακόμη επικίνδυνου αδιεξόδου βρίσκεται η Ελλάδα, έξι χρόνια μετά την έναρξη της πρωτοφανούς κρίσης, με τα τρία Μνημόνια και τις απίστευτες οικονομικές συνέπειες για μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ξεκίνησε, χθες, εν μέσω πολιορκίας αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και μιας γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου 39 στους Αγίους Αναργύρους σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Άγνωστοι «γάζωσαν» την είσοδο του καταστήματος ρίχνοντας δύο ως τρεις ριπές, πιθανόν με καλάσνικοφ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ

  

Σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς ως τις 15 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης «κόκκινων» δανείων, όπως δήλωσε σήμερα, πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

 

Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Miguel Arias Canete επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη με σκοπό τη συμμετοχή του στην διάσκεψη ΕΕ-Τουρκίας για το ζήτημα της ενέργειας. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε απο μέρους του στον αυξανόμενο στρατηγικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, λέγοντας πως ολόκληρο το φυσικό αέριο  της Ανατολικής Μεσογείου θα διέρχεται από την Τουρκία, γεγονός που  θα αλλάξει το «παιχνίδι της ενέργειας» στην περιοχή...

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Δύο τουρκικά μαχητικά τα οποία συμμετείχαν σε άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αμφισβήτησαν τα Κυριαρχικά Δικαιώματα του Ελληνικού FIR, ανατολικά της Ρόδου. Αμέσως Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από το Καστέλι και αμέσως αναχαίτισαν τα τουρκικά. Παράλληλα το κέντρο αεράμυνας που βρίσκεται στο Dalaman έστειλε δύο οπλισμένα μαχητικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα Ελληνικά.

50 ΔΙΣ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται πως θα διαθέσει 50 δις ευρώ για τους μετανάστες τη διετία 2016-2017, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας, ενώ το κόμμα των Πρασίνων ζητά συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

† O ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΘΕΟΔΟΧΟΣ

 

Ο άγιος Συμεών ο Θεοδόχος είναι ο προστάτης των εμβρύων και των εγκύων. Ήταν εκείνος ο Δίκαιος που υποδέχτηκε το Βρέφος Ιησού στον Ναό κατά τον Σαραντισμό-Υπαπαντή. Κατά την Υπαπαντή τιμάται η Μητέρα (η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας) και την επόμενη ημέρα τιμάται ο άγιος των εγκύων και των εμβρύων.