02 Φεβρουαρίου, 2016

ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές εξέφρασαν την αντίρρησή τους στην πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών κατά 1,5% υπέρ των επικουρικών συντάξεων, γεγονός που ανατρέπει τον υφιστάμενο σχεδιασμό και ανοίγει το δρόμο είτε για μείωση των συντάξεων, είτε για λήψη άλλων ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να εξευρεθούν 600 εκατ. ευρώ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑΝ «ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

H Ιερά Αρχ. Αθηνών θέτει σε λειτουργία αυτοτελή Εκκλησιαστική Υπηρεσία υπό την επωνυμία «ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ!

 

Δυσφορία στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου – Αιχμές από αντιπολίτευση ότι ίσως έγινε από τον ίδιο τον Αναστασιάδη!Έντονους «μετασεισμούς» και δυσφορία ένθεν και ένθεν έχει προκαλέσει η διαρροή του απόρρητου εγγράφου του Νίκου Αναστασιάδη για τις συνομιλίες για το Κυπριακό, το οποίο έστειλε στον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και «μοίρασε» στους πολιτικούς αρχηγούς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΖΙΚΑ

 

Η νέα απειλή - Τι είναι;
Εξαπλώνεται ραγδαία στην Καραϊβική και την Λατινική Αμερική, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής έχει εκδώσει ένα ειδικό δελτίο με το οποίο ενημερώνει τις γυναίκες να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στις χώρες των εν λόγω ζωνών ειδικά στην περίπτωση που περιμένουν παιδί.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

 

Μπορεί τα πιο «καυτά» θέματα της Συμφωνίας του Αυγούστου να έμειναν ανοιχτά για το τέλος της αξιολόγησης, αλλά το Κουαρτέτο ζητά τώρα από την κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της για τις αλλαγές στην φορολογία και στο Ασφαλιστικό.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Kουκουλοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές σε αντικείμενα και όχι μόνο. Οι εισβολείς έριξαν κόκκινη μπογιά στους τοίχους, έπιπλα και ανθρώπους.Παρέμειναν στο κτήριο λίγα λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν πεζοί. Να σημειωθεί ότι, ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν ήταν στο κτήριο την ώρα της επίθεσης. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, για να συλλέξουν στοιχεία για το συμβάν. 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην αντιπαράθεση Ρωσίας-Τουρκίας, με την δεύτερη να στηρίζεται από τις Η.Π.Α. Εκτός από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τον Νοέμβριο του 2015, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία ότι τούρκοι ευθύνονται και για την κατάρριψη του ρωσικού Airbus στην Αίγυπτο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΔΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

 

Λευκωσία: Ενημέρωση με βάση το έγγραφο που ανέγνωσε ενώπιον του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Νταβός, στην παρουσία και του Μουσταφά Ακιντζί, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες στο Εθνικό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας τις πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν μέχρι την επίτευξη συμφωνίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος δύο αστυνομικών και δύο ιδιωτών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης - νόθευσης καθώς και ηθικής αυτουργίας για τα παραπάνω αδικήματα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούμενα αξιωματούχους, υποστηρίζουν ότι είναι πιθανή μια επίθεση από την Ανατολή. Συγκεκριμένα, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι: «κατά τη διάρκεια της επόμενης συνάντησης τους, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα εκπαιδευθούν για να ανταποκριθούν σε απρόσμενες καταστάσεις, ιδιαίτερα από μια πιθανή επίθεση από την Ανατολή».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΡΙΑ

 

Η Γερμανία και η Τουρκία είχαν βάλει στο μάτι τη Συρία από το 2009, χρονιά που πάρθηκε η απόφαση για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Γερμανίας. Ο Πούτιν είχε διακόψει την παροχή αερίου προς τη Γερμανία από το 2006, λόγω χρεών που είχε η Ουκρανία στην Γκάζπρομ. Η Γερμανία τροφοδοτούνταν από τον ίδιο αγωγό, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η παροχή προς τη Γερμανία, ανεβάζοντας σημαντικά το οικονομικό κόστος.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Με απόφαση δικαστηρίου θα γίνει η αναδρομική φορολόγηση των αποθεματικών των τραπεζών βάση νόμου του 2006 κι έτσι το ελληνικό Δημόσιο αναγκάζεται να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

AΝΟΙΞΕ Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Το σημείο διέλευσης των προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη της Ελλάδας με τα Σκόπια, στο ύψος της Ειδομένης, παρέμενε κλειστό από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, άνοιξε χθες, Δευτέρα.

ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

Ο “ΤΥΠΟΣ” ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ: Στην Παλαιά Διαθήκη ((Εξ. ιγ', 9,Λευιτ. ιβ', 1-6), διαβάζουμε ότι ο Θες ζήτησε απ το Μωυσή την καθιέρωση - προσφορά κάθε πρωτότοκου αγοριού με τη συμπλήρωση των σαράντα ημερών, σαν μι θυσία σε μνήμη του γεγονότος ότι ο Ισραλ σώθηκε απ τη δουλεία των Αιγυπτίων μέσω του θανάτου όλων των πρωτοτόκων της Αιγύπτου.