31 Ιανουαρίου, 2016

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΦΙΑ

 

Ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα λαμβάνει ως δεδομένο τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς αλλά θα μεταφέρει το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία στα υψηλά εισοδήματα και περιουσίες, ανέφερε ο γενικός γραμματέας δημόσιας περιουσίας, Νίκος Ματζάκος.

«ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ!..»

 

Παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή για την χορήγηση των νέων τηλεοπτικών αδειών και ομολογουμένως ντραπήκαμε για λογαριασμό κάποιων εθελόδουλων πολιτικών. Των πολιτικών εκείνων που θέλησαν να αποδείξουν στα αφεντικά τους ότι είναι «βασιλικότεροι του βασιλέως!..»

OΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 

Η Τουρκία είναι ένα κράτος που εμφανέστατα έχει αρχίσει να πλήττεται από τις συνεχιζόμενες Ρωσικές κυρώσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό-διπλωματικό σε συνδυασμό με την σύγκλιση-αρνητικώς για την Άγκυρα - του Ισραήλ και της Γερμανίας εις βάρος των γεωπολιτικών επιδιώξεων των Τούρκων. Επιπροσθέτως και οι ΗΠΑ τηρούν πλέον στάση ουδέτερη εν πολλοίς και αναμονής ως προς τη Τουρκία.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Μία φιλόδοξη συμφωνία χρειάζεται η ΕΕ στην επόμενη Σύνοδο κορυφής, για να διασωθεί από τη συσσώρευση κρίσεων που απειλεί να τη διαλύσει, εκτιμά το Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Ευρώπη δεν πιστεύει ότι η Αθήνα θα καταφέρει να συμμορφωθεί στο τελεσίγραφο για την Σένγκεν.

ΝΔ - ''ΑΓΡΟΤΕΣ'' ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ;

 

Πλέον είναι γνωστό πως πολλοί από τους αγρότες συνδικαλιστές είναι υποκινούμενοι από κόμματα και κινούνται βάση εντολών από πολιτικούς παράγοντες της χώρας. Η Νεα Δημοκρατία είναι σαφώς στο προσκήνιο των όσων ακούγονται ως ο μεγαλύτερος υποκινητής των κινητοποιήσεων και σε συνέχεια αρκετά κόμματα του κοινοβουλίου όπως το ΠΑΣΟΚ κλπ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Τα βέλη του στη ΕΕ στρέφει ο ειδικός εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για τη μετανάστευση Πίτερ Σάδερλαντ. Σε άρθρο του στον βρετανικό Observer αναφέρει ότι η συζήτηση για το προσφυγικό στην Ευρώπη έφτασε σε νέο «ναδίρ» με την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν και σημειώνει ότι η ιδέα είναι απάνθρωπη και αποτελεί μεγάλη παραβίαση των βασικών ευρωπαϊκών αρχών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΤΖΙΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

   

Στα σκάνδαλα που απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ένα χρόνο μετά την σαρωτική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται το περιοδικό Economist. Σε δημοσίευμα με τίτλο «Παραπαίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνεται ότι τα οικονομικά δεινά και σκάνδαλα απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά την πρώτη εκλογή της.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Με ένα αναλυτικό αλλά και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, κρατικό ειδησεογραφικό της Μόσχας, κατηγορεί ανοικτά την Τουρκία για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων "νεκρών ηρώων" - όπως τους χαρακτηρίζει-των Ιμίων με την παραβίαση του ΕΕΧ και την πτήση πάνω από την νήσο Καλόλιμνο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ;

 

Να αλλάξει τα δεδομένα επιχειρεί η Tesla Motors, η οποία σχεδιάζει μια ειδική μπαταρία για το σπίτι, με σκοπό την μακροχρόνια αποθήκευση ηλεκτρικού ρεύματος.

ΡΕΝΤΣΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν την Συνθήκη Σένγκεν. ‘Οποιος θέλει να καταστρέψει την Συνθήκη Σένγκεν θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη και δεν θα του το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από το νησί Βεντοτένε της κεντρικής Ιταλίας, όπου το 1944 πολιτικοί εξόριστοι, εχθροί του φασισμού είχαν συγγράψει το πρώτο Μανιφέστο για μια ενωμένη Ευρώπη.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Λουκ. ιθ΄ 1-10
Τω καιρώ εκείνω, διήρχετο ό Ιησούς την Ιεριχώ• και ιδού ανήρ ονόματι καλούμενος Ζακχαίος, και αυτός ην αρχιτελώνης, και ούτος ην πλούσιος, και εζήτει ιδείν τον Ιησούν τις εστί, και ουκ ηδύνατο από του όχλου, ότι τη ηλικία μικρός ην. Και προδραμών έμπροσθεν ανέβη επί συκοκομορέαν, ίνα ίδη αυτόν, ότι δι’ εκείνης ήμελλε διέρχεσθαι.