29 Ιανουαρίου, 2016

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

 

Νέο ντοκουμέντο μέσα από τα άδυτα της Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως. Δέκα χρόνια μετά όλα συνηγορούν ότι η έκπτωση του Πατριάρχη Ειρηναίου επιτεύχθηκε με δόλο και παραπλάνηση.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΗΕ

 

 Από το 2005, ο Γερμανός πανεπιστημιακός Volker Perthes συμμετέχει στο πλευρό τηςCIA στην προετοιμασία του πολέμου εναντίον της Συρίας. Διευθύνει τη πιο ισχυρή ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης, τη Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Τουρκία είναι ένα κράτος που εμφανέστατα έχει αρχίσει να πλήττεται από τις συνεχιζόμενες Ρωσικές κυρώσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό-διπλωματικό σε συνδυασμό με την σύγκλιση-αρνητικώς για την Άγκυρα - του Ισραήλ και της Γερμανίας εις βάρος των γεωπολιτικών επιδιώξεων των Τούρκων.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ Α' ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 
Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση οχτώ ετών από την κοίμησή του, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Α' κοιμητήριο Αθηνών.



ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΡΟΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Ορδές παράνομων μεταναστών από Ασία και Αφρική κατακλύζουν καθημερινά τις Ευρωπαϊκές ακτές. Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015, ο αριθμός είναι δεκαπλάσιος.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Νέα μπλόκα στήνουν στους δρόμους όλης της χώρας οι αγρότες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica. Οι συντονιστικές οργανώσεις αποφασίζουν εντός της ημέρας για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Στον πρώτο συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Μαρκοπούλου για μία ώρα (12:00-13:00) προχωρούν οι αγρότες των Μεσογείων. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΣΤΑ VOUCHER ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ

 

Προειδοποιήσεις αλλά και οδηγίες για τους 26.000 δικαιούχους του προγράμματος voucher του ΟΑΕΔ εξέδωσε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα αφορά 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, και αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

  

Τεταμένες είναι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, ύστερα από την επίσκεψη του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, στην γειτονική μας χώρα. Η Άγκυρα είναι ενοχλημένη από την κίνηση του αμερικανού αντιπροέδρου, να συναντηθεί πρώτα με τους εκπροσώπους οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφους, αφήνοντας σε "δεύτερη μοίρα" την συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, αλλά και τον πρωθυπουργό Αχμετ Νταβούτογλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ... CAPITAL CONTROLS

 

Όλα στην παγκόσμια σκακιέρα πραγματοποιούνται για κάποιο βαθύτερο σκοπό. Το περιτύλιγμα πάντα είναι ελκυστικό αλλά η ουσία είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα ο έλεγχος κεφαλαίων πραγματοποιήθηκε με πρόσχημα την περιορισμένη κεφαλαιακή επάρκεια που οι ίδιοι οι κυβερνώντες προκάλεσαν.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, γευμάτισε με τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλκάνιων Προσφύγων, με αφορμή τα 31 χρόνια λειτουργίας του.