28 Ιανουαρίου, 2016

ΑΘΛΙΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Παύει την αργία των Τριών Ιεραρχών και στα δημοτικά σχολεία ο ανεκδιήγητος Ν. Φίλης. Καταργεί και στα δημοτικά σχολεία φέτος, την αργία την ημέρα που τιμούνται οι Τρεις Ιεράρχες, σύμφωνα με την νέα εγκύκλιό το  Υπουργείο Παιδείας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ

 

Η οργή της κοινωνίας κορυφώνεται. Μετά τη φιέστα του Τσίπρα για τον ένα χρόνο διακυβέρνησής του, είδα ακόμη και πιστούς του κόμματός του να φτύνουν τον κόρφο τους. "Τέτοιες επινίκειες φιέστες, μόνο επί χούντας έχουμε δει..." μου είπε ένα παλιό στέλεχος της αριστεράς από την εποχή του αντιδικτατορικού αγώνα.

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

Σαν σήμερα εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος.Είναι αλήθεια ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, «προκάλεσε» με την ποιμαντορία του. Και αυτό είναι φυσικό, από τη στιγμή που δεν δίστασε να ταράξει τις εφησυχάζουσες συνειδήσεις και να θέσει την εκκλησιαστική, και όχι μόνο, κοινότητα αντιμέτωπη με κρίσιμα και οριακά διλήμματα.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Τι είναι η αξιολόγηση Σένγκεν που έγινε στην Ελλάδα -Οι διαδικασίες «έξωσης» μιας χώρας. Με νέα απειλή εξόδου, αυτή τη φορά από τη ζώνη Σένγκεν, βρίσκεται η Ελλάδα, όπως έγινε σαφές χθες, μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων. 

ΒΡΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ: 4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Ποσό συνολικού ύψους 4.520.600 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων, ως πρώτη δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης για το 2016.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συνάντηση με τον Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, πρόεδρο του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είχε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στα πλαίσια της επίσκεψης του κούρδου πολιτικού στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ;

  

Τον τελευταίο χρόνο τα σενάρια και οι θεωρίες για την δραχμή είναι πολλά, με αποτέλεσμα οι πολίτες να συγχέουν τις πληροφορίες και να μπερδεύονται.Είναι φυσιολογικό οι Έλληνες να θεωρούν αδιέξοδο και δύσκολη απόφαση την επιστροφή στη δραχμή, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ISIS

 

Για τον κίνδυνο να απαχθούν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου προειδοποίησε τους Ρώσους τουρίστες που βρίσκονται στην Τουρκία ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού Rostourism.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ

 

Η τρόικα των διεθνών πιστωτών της Πορτογαλίας (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) επέστρεψε  στη Λισαβόνα, στην πρώτη επίσκεψή της μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Αντόνιου Κόστα που, με τη στήριξη των συμμάχων του της ριζοσπαστικής αριστεράς, έχει αρχίσει να «ξηλώνει» μια σειρά από μέτρα λιτότητας.

ΠΥΡΗΝΕΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για μία ακόμη φορά η γειτονική Αλβανία, καθώς μπαράζ δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο κάνουν λόγο για σχέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου με κατοίκους της χώρας αυτής.