26 Ιανουαρίου, 2016

ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΣ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ

 

Η κυριότερη αιτία, από ορθοδόξου θεολογικής επόψεως, της παγκοσμίου κρίσεως, που διέρχεται σήμερα η ανθρωπότητα, θα πρέπει να εστιαστεί στην απομάκρυνση, την αποστασία από τον Άγιο Τριαδικό Θεό και την αμετανοησία, η οποία οδηγεί στην υποδούλωση και αιχμαλωσία στην παναίρεση του συγκρητιστικού διαχριστιανικού και διαθρησκειακού Οικουμενισμού.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Η Συμφωνία Σένγκεν έλαβε σάρκα και οστά, αρχικά, το 1985 και την πλήρη της μορφή το έτος 1997 με την υπογραφή της Συνθήκης του Άμστερνταμ, η οποία αφορούσε τον πυλώνα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΡΩΣΟΙ ΣΠΕΤΣΝΑΖ

 

Στα τέλη Νοεμβρίου 2015, το Πεντάγωνο ανάπτυσσε 90 εκπαιδευτές ειδικών επιχειρήσεων για την εκπαίδευση των πολιτοφυλακών των Κούρδων μαχητών και των μελών της συριακής αντιπολίτευσης που ελέγχουν το φράγμα του Τισρίν (Tishrin) στον Ευφράτη.

ΑΚΙΝΤΖΙ: «ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ Τ/Κ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ»

 

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, έπειτα από την επιστροφή του από το Νταβός υποστήριξε πως «Για πρώτη φορά ένας πρόεδρος των Τ/κ ήλθε εδώ. Ακόμη και αν η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ, υπάρχει μια παρουσία Τουρκοκυπρίων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ζήτημα δημιουργίας στρατοπέδου 300.000 - 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της συνόδου για το προσφυγικό στην Ολλανδία τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Την ίδια ώρα, δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για σχέδιο «ανταλλαγής» χρέους με κράτηση μεταναστών στην Ελλάδα.

PLAN B: ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

 

Τύπωμα νέου νομίσματος, συσσίτια με εποπτεία του Μαξίμου, ειδικό σχέδιο για τρόφιμα και  φάρμακα περιλαμβάνονταν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης Τσίπρα ως Plan B, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

ΠΓΔΜ: ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ- ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

 

Δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα η ΠΓΔΜ για την αναχαίτιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ωστόσο εάν χώρες της Ε.Ε. αυστηροποιήσουν τους ελέγχους τότε τα Σκόπια θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

 

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης και το ασφαλιστικό μέλλον της κοινωνίας. Είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει εύκολα τα εμπόδια που έχει μπροστά του, με κυρίαρχο για τον ίδιο και την παράταξή του, την ψήφιση του ασφαλιστικού από τη Βουλή.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 19 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΤΖΟΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Τουλάχιστον 19  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ανατολικές  πολιτείες των ΗΠΑ, εξαιτίας της χιονοθύελλας Τζόνας,  που σαρώνει τις περιοχές,  τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, λόγω των καιρικών συνθηκών  στο Αρκάνσας, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μέριλαντ και τρεις στην πόλη της Νέας Υόρκης ενώ φτυάριζαν το χιόνι. Δύο έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία στη Βιρτζίνια, δήλωσαν αξιωματούχοι.