25 Ιανουαρίου, 2016

Η ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

 

«Μή πεποίθατε επ' άρχοντας επί υιούς ανθρώπων, 
οις ουκ έστι σωτηρίας» (Ψάλμ. ΡΜΕ΄ 3).

Ως καθηγητής που  ήταν τόσα χρόνια στο Εκκλησιαστικό Λύκειο των Αθηνών ο κ. Πανώτης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δέν πρέπει νά έχωμεν απόλυτον πεποίθησιν εις ανθρώπους, ότι αξίωμα κι αν έχουν. Οι άνθρωποι είναι τρεπτοί. Σήμερον άγιοι, αύριον αρνηταί  σήμερον αμαρτωλοί, αύριον δίκαιοι.

ΗΜΕΡΕΣ ΙΜΙΩΝ

 
 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ   
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!  
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Με ανακοίνωση στις 29 Δεκεμβρίου 1995 προς την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διατύπωσε και επισήμως τη θέση του ότι τα Ίμια αποτελούσαν «εσωτερικό τμήμα της Τουρκικής επικράτειας».

ΖΗΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟ ΔΝΤ

 

Το ΔΝΤ, που ως τώρα κρατούσε χαμηλούς τόνους στην διαπραγμάτευση, φαίνεται πως αλλάζει στάση και η εκπρόσωπός του Ντέλια Βελκουλέσκου ετοιμάζεται να δείξει ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο κάποια στελέχη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας έλεγαν πως έβλεπαν στις επαφές που είχαν τους προηγούμενους μήνες στην Αθήνα.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ Ι.Α.Α.

 

«Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας. Η Εκκλησία κάνει έργο και θέλει την συμπαράσταση όλων» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ;

 

Το 2016 αν δεν είναι έτος λύσης, θα είναι η χρονιά που δρομολογηθεί η λύση στη Συρία. Όσο και να φαίνεται παράξενο, στις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται κυρίως από πλευράς ΗΠΑ και Ρωσίας, για την επίλυση και τον τερματισμό της κρίσης, ο παράγοντας που αποτελεί το βασικό εμπόδιο για την επίτευξη της ειρήνης στη Συρία, είναι η Τουρκία.

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

«Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο» και «δοκιμάζει τη βούληση και την ικανότητα των κρατών- μελών να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, την οποία και έχουν εγκρίνει» τονίζει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Στο νοσοκομείο Πολυγύρου παραμένει ο 4χρονος Φοίβος με συμπτώματα αφυδάτωσης, ενώ είναι πολύ ταλαιπωρημένος, καθώς επί 18 ημέρες κοιμόταν σε καλύβες και χωράφια, σύμφωνα με την οικογένειά του. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο πατέρας του, που συνελήφθη την Κυριακή στην Ορμύλια Χαλκιδικής για τη δολοφονία τής εν διαστάσει συζύγου του.Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Στις δύο επιλογές που έχει η Ευρωζώνη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – να ληφθούν από τώρα μέτρα για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησής του, όταν αυτό θα φθάσει μελλοντικά σε υψηλά επίπεδα, ή να δοθεί υπόσχεση για τη λήψη των μέτρων αυτών στο μέλλον – αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη στην Wall Street Journal.

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ένα νέο μέτωπο έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας εκφράζει την αντίθεσή της στην μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» για τον κλάδο. Απέναντι από την κυβέρνηση βρίσκονται και τα Φροντιστήρια, μαζί με τις άλλες επαγγελματικές ομάδες, για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται.

ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ PODEMOS


Παραμένει ακυβέρνηση η Ισπανία αφού η συζήτηση μεταξύ των Σοσιαλιστών και του Podemos προκειμένου να σχηματίσουν συγκυβέρνηση, πήρε το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου μια πολύ κακή τροπή.