24 Ιανουαρίου, 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ (ΑΝ ΓΙΝΕΙ) ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 

Στην Κρήτη και όχι στην Κωνσταντινούπολη πρόκειται να συνέλθει τον Ιούνιο η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας (ΑΜΣΟΕ), σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ.Σχετική απόφαση λήφθηκε στη σύναξη των Προκαθημένων, οι εργασίες της οποίας διεξάγονται υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζί της Γενεύης.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, οι δύο ηγέτες (Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης) υπογράμμισαν την ανάγκη οι διακοινοτικές συνομιλίες να οδηγήσουν σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της Ε.Ε.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Η ΠΑΜΕ ΣΕ ΡΗΞΗ!

  
Οι πρώτες βαριές σκιές εν όψει 
της Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στη συνεδρία της 22ας Ιανουαρίου 2016 στη Σύναξη των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Ορθόδοξο Κέντρο Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ Γενεύης, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος απηύθυνε το λόγο προς τους μετέχοντες της Συνάξεως.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή δείχνουν ότι μέρα με την μέρα η κατάσταση οδηγείται στα άκρα με τις Η.Π.Α να έχουν βάλει μπροστά την Τουρκία στην διαμάχη τους με την Ρωσία, η οποία, δείχνοντας ότι δεν αστειεύεται, στήνει ήδη στρατιωτική βάση σε συριακό έδαφος που βρίσκεται υπό κουρδικό έλεγχο, «αγγίζοντας» την τουρκική επικράτεια.

ΣΤΗΝ 33Η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Τη λίστα με τις πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου συνέταξε το Bloomberg, το οποίο κατατάσσει τις χώρες βάσει εξόδων έρευνας και ανάπτυξης και συγκέντρωσης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία, η Σουηδία, η Ιαπωνία και η Ελβετία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 33η θέση.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Την αγωνία και τον προβληματισμό του, για το μείζον ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, και ιδιαιτέρως για την τραγωδία που εξελίσσεται καθημερινά στο Αιγαίο, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

  

Μακαριώτατοι καὶ πεφιλημένοι ἐν Κυρίῳ Ἀδελφοί,
Προκαθήμενοι τῶν κατὰ τόπους Ἁγιωτάτων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καὶ σεβάσμιοι ἐκπρόσωποι τῶν κωλυθέντων μετασχεῖν εἰς τὴν παροῦσαν Σύναξιν ἀδελφῶν Προκαθημένων, μετὰ τῶν τιμίων συνοδειῶν Ὑμῶν.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΡΑΝ - ΚΙΝΑΣ

 

Το Ιράν και η Κίνα συμφώνησαν να επεκτείνουν τις διμερείς σχέσεις για να προχωρήσουν σε μια συνολική στρατηγική σύμπραξη, δήλωσαν σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τεχεράνη, κάνοντας λόγο για μια "νέα εποχή" στις διμερείς σχέσεις.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε θέσεις μάχης παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη τη χώρα. Στον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν οι αγρότες του Έβρου. Ενισχύεται το μπλόκο στις Μικροθήβες. Σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας. Κλείνει το μεσημέρι το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα με την Αλβανία. Κλειστά τα Τέμπη 12:00-14:00 και 19:00 με 21:00. Πάνω από 1.500 τρακτέρ στον Προμαχώνα.

ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

 

Στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών των 30 -όπως τελικά καταμετρήθηκαν- μπλόκων απ’ όλη τη χώρα, που μετείχαν σήμερα στη σύσκεψη των Τεμπών, ανακοινώσε μετά την ολοκλήρωσή της, ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ «ΠΕΤΑΞΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ

  

«Δεν θα υπάρξει λύση στην κρίση των προσφύγων αν χαθεί η αλληλεγγύη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας να αποπεμφθεί η Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν, ως «ψευδολύση».

ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αυτό είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ και πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του δεύτερου στη Σλοβενία. Ο Ορμπάν δήλωσε «Αν δεν μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα [της Ευρωπαϊκής Ένωσης].

OΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνοντας σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο ξεχνούν για ποιόν λόγο ιδρύθηκε ΕΟΚ – ΕΕ. Δεν υπάρχει πια το πλουραλιστικό, δημοκρατικό, αναπτυξιακό, αλληλέγγυο πνεύμα της ΕΕ.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Λουκ. ιη΄35-43
Τω καιρώ εκείνω, εγένετο εν τω εγγίζειν τον Ιησούν εις Ιεριχώ, τυφλός τις εκάθητο παρά την οδόν προσαιτών. Ακούσας δε όχλου διαπορευομένου, επυνθάνετο, τι είη τούτο. Απήγγειλαν δε αυτώ, ότι Ιησούς ο Ναζωραίος παρέρχεται.