22 Ιανουαρίου, 2016

TΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ BILD

 

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη για το 2016. Δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Bild ζήτησαν την άποψή του για μια σειρά από ζητήματα. Το Sputnik News έχει επιλέξει δέκα από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις του Ρώσου προέδρου.

Η ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

 

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε στο Νταβός κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κα. Κριστίν Λαγκάρντ, και είχαν μια ειλικρινή συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ

 

Ο καθένας έχει δικαίωμα στην επιλογή και την ευθύνη των πράξεων του, ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, μιλώντας για την καύση των νεκρών, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία δεν επιδιώκει να επιβάλλει την άποψή της «με τον βούρδουλα ή τη βία».

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΣΥΝΟΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

 

Απόντες από  τη Διάσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Αντιοχείας κ.κ.Ιωάννης και ο Βαρσοβίας κ.κ. Σάββας... Στο Σαμπεζύ της Γενεύης ξεκίνησε χθες 21 Ιανουαρίου(2016) η έκτακτη  Προσυνοδική  Σύναξη των Προκαθημένων εν όψει της Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου που έχει εξαγγελθεί για τον προσεχή Μάρτιο.

Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Τα ζητήματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας εν μέσω μιας γενικευμένης παρακμής δεν αφήνουν χώρο και περιθώρια για σοβαρό προβληματισμό και ενεργό δράση στο λεγόμενο «προσφυγικό-μεταναστευτικό».

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

 

Η φαρμακερή αναφορά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «είναι η εφαρμογή, ανόητε», καθώς και η ανταλλαγή υπονοουμένων, μεταξύ του ίδιου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επισκίασαν τη συζήτηση στο πάνελ όπου συμμετείχαν οι δυο τους μαζί με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας και της Γαλλίας, κ. Ρούτε και Βαλς, χθες στο Νταβός.

ΜΕΡΚΕΛ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

 

Εσωκομματικό πόλεμο ανοίγει το προσφυγικό ζήτημα, στο κόμμα της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι βουλευτές του κόμματος προειδοποιούν την καγκελάριο ότι είναι «λάθος να κρατάμε ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες» γεγονός που έχει προκαλέσει... αντάρτικο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μήνυμα προς το «κίνημα της γραβάτας», δηλαδή τους επιστήμονες που κινητοποιούνται κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και την Ισραηλινή Υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet saked.Η υπουργός δήλωσε κατά την ομιλία της, στο ινστιτούτο  Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ, πως: «κάναμε έκκληση στην  διεθνή κοινότητα για την δημιουργία  κουρδικής κυβέρνησης, και ενός νέου κουρδικού κράτους ανάμεσα σε Τουρκία και Ιράν».

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΦΕΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

 

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citigroup εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα κινηθεί καθοδικά αναφέροντας ότι ο κίνδυνος μίας νέας παγκόσμιας ύφεσης έχει αυξηθεί σημαντικά.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

 

Με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε το απόγευμα στο Νταβός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.

ΖΗΤΑ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε για άλλη μία φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει τη χώρα του να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών, εκτιμώντας ότι "δεν είναι θέμα χρημάτων".