19 Ιανουαρίου, 2016

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ;

 

Τα χρηματιστήρια στην Μέση Ανατολή καταρρέουν μετά την άρση των κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Οι μετοχές στην Σαουδική Αραβία στο Ντουμπάι στο Κατάρ στο Αμπού Ντάμπι πέφτουν διαρκώς φτάνοντας σε πτώση 20% από τις αρχές του έτους.

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας ήταν στο επίκεντρο των θεμάτων που συζήτησαν ο νέος πρόεδρος της ΝΔ με τον Αρχιεπίσκοπο κατά την συνάντησή τους σήμερα το μεσημέρι.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Όλα δείχνουν πως το πανικόβλητο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πολιτική ανατροπή που συνετελέσθη από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη , προχωρά σε σπασμωδικές πολιτικές κινήσεις με προφανή στόχο να μπλοκάρει την πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει αυτοδύναμη πολιτικά.  

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤ

 

Λησμονούν  όλοι αυτοί πως η τζιχάντ δεν αποτελεί εκδίκηση για το παρελθόν. Αλλά σχέδιο δράσης για το μέλλον. Το επιθετικό Ισλάμ δεν είναι αποτελεί προϊόν των χρόνων της από-αποικιοποίησης. Αλλά είναι σύμφυτο με την ύπαρξη αυτόνομων και ισχυρών μουσουλμανικών κοινοτήτων που αναπόφευκτα ρέπουν προς την επέκταση και την κατάκτηση.

AΞΟΝΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σύμφωνα με την ανάλυση του Dr. Shaker Mousa, καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Al-Azhar, οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Κύπρο θα πρέπει να τοποθετηθούν στις στρατηγικές προτεραιότητες της Αιγυπτιακής πολιτικής, διότι έχουν κοινά σύνορα με την Αίγυπτο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Ένας χρόνος αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε, πως η κυβέρνησή του θα ξοδέψει πάνω από 2 δισ. ευρώ για να καταπολεμήσει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Η Γαλλία βρίσκεται σε καθεστώς «οικονομικής έκτακτης ανάγκης» και χρειάζεται να ληφθούν άμεσα νέα μέτρα, επεσήμανε.

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Με ανακοίνωση του υφυπουργού Πετρελαίου του Ιράν σήμερα Δευτέρα, έγινε γνωστό πως το Ιράν εξέδωσε εντολή για αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα. Έτσι τίθεται σε εφαρμογή η πολιτική για αύξηση της παραγωγής μόλις αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αυστηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ, αφ’ ενός να αποσαφηνίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό και αφ’ ετέρου να κατανοήσει ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση δεν μπορούν να είναι ατέρμονες, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα» φιλοξενεί σήμερα το ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο Euronews, τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική του έκδοση.