17 Ιανουαρίου, 2016

ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ

 

Η πολιτική έχει ως βασική συνιστώσα την ηθική, ενώ η ενασχόληση του πολίτη μ' αυτή διαπλάθει το ήθος και την πολιτική αλλά και κοινωνική συμπεριφορά του.

ΜΕ AΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ I. ΝΑΟ "ΡΟΤΟΝΤΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ποιά λήθεια γιά τή Ροτόντα; Τό νομα Ροτόντα τό δωσαν ξένοι περιηγηταί (18ος αώνας) λόγω το κυκλικο της σχήματος.Κτίστηκε γύρω στο 300 μ.Χ. , πό τόν Γαλέριο γιά μαυσωλεο του. ( Γαλέριος πέθανε καί τάφη μακριά πό την Θεσσαλονίκη ). Κατά μία λλη κδοχή πρξε ναός φιερωμένος στό Δία. 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 1.023 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΥΠΕΣ

 

Την πρόσληψη 1.023 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

 

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σούδα, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τις αρχές, ο ακριβής λόγος αλλαγής πορείας του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Fantasia.Το γεγονός ότι υπάρχει ένας νεκρός έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου του. Για την ώρα ιατροδικαστής διενεργεί νεκροψία-νεκροτομή στο Νοσοκομείο Χανίων. Τη σορό του άντρα, παρέλαβαν λιμενικοί.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΗΠΑ-ΚΑΤΑΡ

 

Εδώ και αρκετό καιρό, ετοιμάζονται περίεργα και υποχθόνια σχέδια από το “κουαρτέτο” Γερμανίας-Τουρκίας-ΗΠΑ-Κατάρ. Κάθε μία από αυτές τις χώρες, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων, δρα υπογείως προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων και κρίσεις, όπως συνέβη με τη χώρα μας.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

 

Η φοροκαταιγίδα του 2015 και η επιβολή των εννέα μέτρων που “χτύπησαν” τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων μόνο κατά 0,08%, συγκριτικά με το 2014. Τα κρατικά ταμεία είδαν αύξηση εισροών μόνο (!) κατά 39 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το 2014.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

«Τελεσίγραφο» πολέμου παρέδωσε η Τουρκία στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «οι Κούρδοι ελέγχουν μια ενιαία γραμμή 400 χλμ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και θέλουν να μπουν στην γραμμή Azaz-Jarablus. Aν το καταφέρουν και ενώσουν την Afrin με τα υπόλοιπα καντόνια θα ελέγχουν 500 χλμ.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 Λουκ. ιζ΄ 12 - 19
Τω καιρώ εκείνω, εισερχομένου του Ιησού εις τινα κώμην απήντησαν αυτώ δέκα λεπροί άνδρες, οι έστησαν πόρρωθεν, και αυτοί ήραν φωνήν λέγοντες˙ Ιησού επιστάτα, ελέησον ημάς. Και ιδών είπεν αυτοίς˙ Πορευθέντες επιδείξατε εαυτούς τοις ιερεύσι. Και εγένετο εν τω υπάγειν αυτούς εκαθαρίσθησαν.

† AΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

 

Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, που η Εκκλησία γιορτάζει, στις 17 Ιανουαρίου, γεννήθηκε γύρω στο 251 μ.Χ. στην Κόμα της Αιγύπτου, από πλούσιους και ευσεβείς γονείς, οι οποίοι, πρώτοι του δίδαξαν, τις Χριστιανικές Αλήθειες. Όμως, δεν κατάφεραν να τον μορφώσουν, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ονομαστεί Μεγάλος, όπου ελάχιστοι άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας, ονομάζονται, έτσι.