15 Ιανουαρίου, 2016

O ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Για την ιστορία θα πρέπει να καταγραφεί, ότι είναι η πρώτη φορά από όσες επισκέψεις Προέδρου της Δημοκρατίας θυμάμαι στη Μόσχα, που δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας (Κύριλλο), παρά το γεγονός ότι εφέτος οι Ρώσοι εορτάζουν τα 1000 χρόνια ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος και αναμένεται πανηγυρική επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη στον Άθω εντός του έτους.

''Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ''

 

Προσωπική επιλογή και ευθύνη του καθένα, χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος την καύση του σώματος - «Δεν μπορεί, όμως, να ζητήσει να είναι και λίγο ορθόδοξος, να θέλει και Ακολουθία ή να ζητήσει να γίνει το αποτεφρωτήριο μέσα στο κοιμητήριό μας».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

 

Το Δελτίο Τύπου χθες, του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Υπουργός Παιδείας παρέδωσε την απόφαση της Δ.Ι.Σ., την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου αλλά και παλαιότερα κείμενα που αφορούν το Μάθημα των Θρησκευτικών (Εισήγηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, Εισήγηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, Απόφαση της Δ.Ι.Σ. της 5/11/2012) στον Πρόεδρο του Ι.Ε.Π., ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο εξέτασης και συζήτησης στις εργασίες της ειδικής επιτροπής για το Μάθημα των Θρησκευτικών» .

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Μετά από πέντε  χρόνια εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης έφτασε η ώρα που θα ακουστούν και πάλι οι ήχοι από τις καμπάνες της Μητρόπολης Αθηνών. Όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχαν οι σκαλωσιές στο ναό, για να πραγματοποιούνται οι εργασίες αποκατάστασης, υπήρχε μία θλιβερή ατμόσφαιρα στην οδό Μητροπόλεως.

ΚΙΝΑ - ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ

 

Στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για προβολή ισχύος και άσκηση επιρροής στον Ειρηνικό, οι Αμερικανοί φαίνονται αποφασισμένοι να διατηρήσουν την θέση υπεροχής της χώρας τους.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) Η ΡΩΣΙΑ

 

Έτοιμη για το χειρότερο σενάριο στα οικονομικά της πρέπει να είναι η Ρωσία, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Πρόσθεσε πάντως πως η κατάσταση είναι προς το παρόν διαχειρίσιμη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσαν ότι αποδέχτηκαν πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για κοινή συνάντηση στις 21 Ιανουαρίου στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Στην συνάντηση αναμένεται ότι θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι οποίες άρχισαν τον περασμένο Μάϊο.

ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ...

 

Για πολλούς σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί γεωπολιτικό αίνιγμα και αυτό εδράζεται στην αντίληψη στο ότι από τη μία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Ατλαντικό δημιούργημα, δηλαδή μία φιλελεύθερη καπιταλιστική ζώνη, μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς που ενσωματώνει την ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που όμως στην ουσία αποτελεί επέκταση αμερικανικών οικονομικών ομίλων που ελέγχουν το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα και πα¬ράλληλα επηρεάζεται από την στρατηγική πολιτική του ΝΑΤΟ.

OΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ

 

Η δημόσια εκτίμηση στην προσωπικότητα του Ιωσήφ Στάλιν και η έγκριση των πολιτικών του αυξήθηκαν στη Ρωσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τελευταίας σχετική έρευνας του ανεξάρτητου δημοσκοπικού κέντρου Levada, που δημοσιεύει το Rusia Today.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ PODEMOS ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας ζήτησε σήμερα από το Podemos να δώσει εξηγήσεις μετά τη δημοσίευση άρθρων που αναφέρονται σε μια έρευνα σε βάρος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο φέρεται να χρηματοδοτήθηκε από το Ιράν.

ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΛΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

Tην πρόθεση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε χρηματοδοτικό επίπεδο μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις (συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και γενναίο μεταρρυθμιστικό πακέτο) που έχει θέσει, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

† ΟΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ

 

«Ο όσιος Παύλος ζούσε στα χρόνια των διωκτών του χριστιανισμού Δεκίου και Ουαλεριανού και καταγόταν από την Αίγυπτο της Κάτω Θηβαΐδος. Επειδή κατάλαβε ότι ο γαμπρός από την αδελφή του επρόκειτο να τον προδώσει, προκειμένου να κατάσχει το μερίδιο της περιουσίας του, απομακρύνθηκε και έφυγε στα όρη.