14 Ιανουαρίου, 2016

ΤΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΟΙΜΠΛΕ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

 

Μπορεί η συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε χθες να έγινε «σε εποικοδομητικό κλίμα», όπως διέρρευσαν την συνέχεια και οι δύο πλευρές, ωστόσο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών προσέκρουσε στις πάγιες θέσεις του Βερολίνου: να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ

 

Αυτό είναι το έγγραφο των Παλαιστινίων που κόμισε στην Πανορθόδοξο του 2005 ο αραβόφωνος Αγιοταφίτης Ατάλα Χάνα (Θεοδόσιος) και οι αντιφρονούντες της Αδελφότητας για να απομακρύνουν τον Πατριάρχη Ειρηναίο.


Ακολουθεί η μετάφραση στα ελληνικά: 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Πριν επιχειρήσουμε να αναλύσουμε και να καταλήξουμε σε κάποιες διαπιστώσεις και εκτιμήσεις σχετικά με την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια στην τουριστική καρδιά της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι επιθέσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ;

 

Υπάρχει ένα μέρος του πληθυσμού στον τόπο μας, και σε άλλες χώρες απ’ ότι καταλαβαίνω, που έλκεται ερωτικά από άτομα του ιδίου φύλου. Τί διδάσκει η Παράδοση, η Παράδοση της Εκκλησίας, της Αγίας Γραφής, σχετικά με τις αιτίες της έκφρασης ερωτισμού και της έλξης από άτομα του ιδίου φύλου;

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ

 

Το καλωδιακό δίκτυο των ΗΠΑ θα πάψει να λειτουργεί μέχρι τις 30 Απριλίου, είπε ο όμιλος, αναφερόμενο σε οικονομικές προκλήσεις στην αμερικανική αγορά μέσων.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Σε συναγερμό τέθηκαν από νωρίς σήμερα τα ξημερώματα 5 συντάγματα με Ρωσικούς εποχούμενους διηπειρωτικούς πυραύλους τύπου ΤOPOL-M και YARS. Τα συντάγματα που έχουν κινητοποιηθεί, είναι αυτά των (PGRK) στο Τβερ, Κίροφ, Sverdlovsk, στις περιφέρειες Ιρκούτσκ και της Δημοκρατίας του Mari El.

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπαδημούλη σχετικά με την αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων αλλά και την αλλαγή του μοντέλου της δημοσιονομικής προσαρμογής, σημείωσε πως η Ευρωζώνη πιάστηκε στον ύπνο με το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης.

ΑΝ ΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΘΑ ΣΒΗΣΩ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΟΝΟΜΙΑΣ

 

Έτοιμος να πατήσει το κουμπί και να πυροδοτήσει τη βόμβα H-bomb δηλώνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η νέα βόμβα της ΠιονγκΓιανγκ μπορεί να "σβήσει τις ΗΠΑ μονομιάς".

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Αδωνις Γεωργιάδης για το εάν θα αναλάβει θέση αντιπροέδρου στη ΝΔ. Κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Θα υπηρετήσω όποια θέση επιλέξει ο πρόεδρος» και πρόσθεσε: «Μέχρις ότου ανακοινώσει ο πρόεδρος τις αποφάσεις του εγώ δεν μπορώ να πω τίποτε γι' αυτά».

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Σόιμπλε, πράγμα που ήταν αρκετά δυσάρεστο για αυτόν αφού η κριτική που δέχτηκε ήταν βαριά.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΡΩΣΟΥΣ!

 

Η Τουρκία έχει συλλάβει τρεις Ρώσους πολίτες στην Αττάλεια της Τουρκίας, επιβεβαίωσε το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας. «Επιβεβαιώνουμε την πληροφορία ότι στις 11 Ιανουαρίου συνελήφθησαν τρεις Ρώσοι πολίτες στην Αττάλεια, οι οποίοι είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με τη δράση του ΙΚ».

ΕΠΤΑ ΜΕΛΗ ΜΚΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΩΣΙΒΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη επτά εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, στη Λέσβο, στην περιοχή του Μόλυβου, με την κατηγορία της κλοπής.