13 Ιανουαρίου, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Σκληρό μπρα ντε φερ για την λιτότητα θα διεξαχθεί στο Νταβός στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ. Πρωταγωνιστής αναμένεται να είναι από την μία πλευρά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΑΠΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

 

Να υπολογίζουν την Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται να είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στη σημερινή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τη συζήτηση για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 21 με 28 Ιανουαρίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

1.Το περιεχόμενο της παρεχόμενης στα σχολεία εκπαιδεύσεως καθορίζεται στο άρθρο 16 παρ 2 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι η Παιδεία σκοπόν έχει πλην των άλλων και την ανάπτυξη θρησκευτικής συνειδήσεως των Ελλήνων.

Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΝΔ ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ;

 

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ επισφραγίζει τη νεοσυντηρητική, νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά στροφή του συγκεκριμένου κόμματος. Καταρχάς η όλη τραγελαφική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκλογή αρχηγού, υποδηλώνει μια πολύ σοβαρή οργανωτική μεταβολή του κόμματος της πάλαι ποτέ λεγόμενης κεντροδεξιάς.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 

Εκτός των μελών της ΔΙΣ, στη συνεδρίαση παρίσταντο χθες το απόγευμα ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι δύο πρόεδροι των Δ.Σ. της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων) και του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ELDORADO GOLD ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

 

Χθες το απόγευμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης έστειλε στη θυγατρική της εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» πρόστιμα συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για παραβάσεις της περιόδου 2012-2014 στα δύο από τα τρία μεταλλεία της Χαλκιδικής, της Ολυμπιάδας και του Στρατωνίου, κλιμακώνοντας την κόντρα με τους Καναδούς.

ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Για 6 μήνες, μέχρι τις 30 Ιουνίου, η Γερμανία δεν θα επαναπροωθεί πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ελλάδα, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Tageszeitung».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο θέμα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ επανήλθε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα υπερβολή τη θέση της Φώφης Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ.

Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ

 

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολόγησε σήμερα την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η χώρα του λόγω της ανάγκης να αποτρέψει η Πιονγκγιάνγκ έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

ΟΙ ΗΠΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Το ενδεχόμενο ανάπτυξης μόνιμης αποστολής στη Μεσόγειο εξετάζει το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να βοηθήσει τα κράτη της Ευρώπης με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αλλά και για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ναυτική παρουσία της Ρωσίας.

ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

 

Η Γερμανία και η Πολωνία βρίσκονται σε σύγκρουση για την σειρά νόμων που βγάζει η κυβέρνηση της Πολωνίας.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέπτυξε τρεις νέες στρατιωτικές μεραρχίες στη Δύση και ακόμα πέντε πυρηνικές στρατιωτικές ομάδες. Με αυτή την κίνηση δείχνει στους Ευρωπαίους γείτονες ότι τους αμφισβητεί και ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην περιοχή. Ακόμα μία κίνηση ισχύος είναι η εκτόξευση βόμβας υδρογόνου από την Β. Κορέα