12 Ιανουαρίου, 2016

ΑΡΘΡΟ TΟΥ MΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ AΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ EΛΛΑΔΟΣ κ.κ.IΕΡΩΝΥΜΟΥ B΄ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

H Iστορία και οι προβληματισμοί της: Δ​​ιάβασα με πολλή προσοχή – και όχι μόνο μία φορά – το κείμενο της συνέντευξης της κ. Σίας Aναγνωστοπούλου, αναπληρώτριας του υπουργού Παιδείας, στην εφημερίδα «Kαθημερινή» της 20ής Δεκεμβρίου 2015.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Τουλάχιστον δέκα άτομα σκοτώθηκαν σε ισχυρή έκρηξη στο παλιό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία. Τον πανικό στην πόλη ενέτεινε πυρκαγιά που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε πολυώροφο ξενοδοχείο στο Μάλτεπε, στην άλλη πλευρά του Βοσπόρου, που εν τω μεταξύ τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

 

Αγαπητοί Επισκέπται του Ιστολογίου.

Επειδή ο κ. Κουράκης και οι περί αυτόν πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε χώρα της Μπανανίας, θα θέλαμε να τους επισημάνουμε ότι για την Ορθόδοξη Ελλάδα η ομοφυλοφιλία είναι το Όνειδος  της ανθρωπότητος !!!

ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΡΙΟΙ;

 

Το να αναζητά κανείς την «διεθνή κοινότητα» εντάσσεται σε ένα παραμύθι και σε ένα μεταψυχροπολεμικό όργιο μεταμφιεσμένων ηγεμονικών αξιώσεων ισχύος που οδήγησαν σε επεμβάσεις και διάλυση πολλών κρατών στις περιφέρειες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αμηχανία προκάλεσε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ, με τη Φ.Γεννηματά να επιλέγει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από την πρώτη στιγμή, λέγοντας ότι «με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει άβυσσος». Στάση αναμονής φαίνεται να τηρεί το Ποτάμι, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες συνεργασίες, υπό τον βασικό όρο της δρομολόγησης ριζικών μεταρρυθμίσεων.

ΧΑΣΜΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Σκηνικό εμπλοκής διαμορφώνεται πριν καλά - καλά ξεκινήσει ακόμα ο έλεγχος των θεσμών. Τα θέματα που θα πρέπει να κλείσουν είναι σημαντικά και η πολιτική τους διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης δύσκολη. Το γεγονός αυτό έχει ήδη δημιουργήσει προβληματισμό και στα δυο στρατόπεδα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο ισχυρότερος άνδρας του κόσμου, στην γερμανική εφημερίδα Bild. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και την οικονομία της χώρας.

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΝΓΚΕΝ ΔΙΑΛΥΟΥΝ..ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ

 

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2015 ο Γερ­μανός Μάνφρεντ Βέμπερ, αρχηγός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμμα­τος (ΕΛΚ) και αναπληρωτής πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών του CSU, φρόντισε να δυναμιτίσει το ήδη βεβαρημένο εορτα­στικό κλίμα.

EΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

 

Η Κυβέρνηση εκπλήσσει για ακόμα μια φορά την κοινή γνώμη λόγω της αδράνειας της. Ο Νικολα Γκρούεφσκι θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζών Μπάιντεν για το όνομα της FYROM.

ΓΙ' ΑΥΤΟ "ΕΡΙΞΑΝ" ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ

 

Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου στη Λιβύη μετά τον θάνατο το Μωαμάρ Καντάφι.Η Χίλαρι Κλίντον είπε ξεκάθαρα για ποιο λόγο σκότωσαν τον Καντάφι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «παγκόσμια» Κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την Μεσόγειο με κάθε τρόπο είτε «ρίχνοντας» κυβερνήσεις είτε στέλνοντας τοποτηρητές (IMF).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα  ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.