11 Ιανουαρίου, 2016

ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ OΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗ ΕΥΡΩΕΝΩΣΗ

 

Συγκρίνουν την Μέρκελ και το Ιερατείο της ΕΕ με τους Ναζί. Όπως έγραφε χθες το βράδυ το αμερικανικό οικονομικό ανεξάρτητο πρακτορείο Ζήρο Χετζ οι σχέσεις του Βερολίνου και των (κολαούζων του στις Βρυξέλλες) με τη νέα πολωνική κυβέρνηση «χτύπησαν πάτο», όταν ο Πολωνός υπουργός της Δικαιοσύνης, με οξύτατη επιστολή του, απέρριψε τις «ανόητες»  επικρίσεις Επιτρόπου της Ε.Ε. για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των ΜΜΕ στον Πολωνία.

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η Δ.Ι.Σ.

 

Συνέρχεται, αύριο Τρίτη 12 έως και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 159ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

O ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ -ΜΕ 52.43%

 

Ένα νέο «κεφάλαιο» στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και γίνει ο όγδοος εκλεγμένος πρόεδρος του «γαλάζιου» κόμματος.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ

 

Στο Κοιμητήριο του Βύρωνα ετελέσθει η εξόδιος ακολουθία της ηθοποιού Άννας Συνοδινού σήμερα το μεσημέρι στις 12. Η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη και της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Το ΟΕΕ προτείνει την επανεξέταση του άρθρου 53 για τις εισφορές τόσο των αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, όσο και των εργαζόμενων με μπλοκάκια, που εργάζονται ως μισθωτοί, αλλά ασφαλίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, προτείνει τη διατήρηση του ΟΑΕΕ ως ταμείο κύριας ασφάλισης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πιθανό θεωρεί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς το ενδεχόμενο πλειοψηφίας ευρύτερης της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό, όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξή του. Παράλληλα, υπεραμύνεται της κυβερνητικής πρότασης, σημειώνοντας ότι «σταματάει η καταστροφή», καθώς αποφεύγονται οι περικοπές με την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΛΟΓΩ ΚΙΝΑΣ!

 

Κι όμως πρόκειται για την μεγάλη πτώση του Κινέζικου χρηματιστηρίου που σταμάτησε μάλιστα να λειτουργεί σε δυο συνεδριάσεις από τις τόσο μεγάλες απώλειες που προκλήθηκαν. Οι επενδυτές τρομοκρατημένοι από τις εντάξεις και τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό σκηνικό σταμάτησαν να ‘’ρίχνουν’’ χρήμα στις αγορές μια κίνηση που κόστισε 2.5 τρις δολάρια.

ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ;

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σκοπίων ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα, με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον  κ. Μπάιντεν.Η συνάντηση των δύο ανδρών θα εστιάσει στην εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας, στις μεταρρυθμίσεις και την δημοκρατική διαδικασία, την αύξηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, σε θέματα ασφάλειας, και στην διαδικασία ενσωμάτωσης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Τουρκία, κατηγορώντας την ανοικτά για τον θάνατο όλων αυτών των προσφύγων στο Αιγαίο.

EΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...

 

Σύμφωνα με τις διαθέσεις και τις προθέσεις των millennials (η γενιά όσων γεννήθηκαν την περίοδο 1981-2000), οι αλλαγές που θα δούμε στον τραπεζικό κλάδο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα είναι δραματικές. Μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ δείχνει ότι ένας στους τρεις νέους ηλικίας 16-36 ετών εκτιμά ότι οι τράπεζες δεν θα έχουν στο μέλλον κανένα λόγο ύπαρξης!