09 Ιανουαρίου, 2016

ΤΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ» ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ! Εχαμε δσει προ καιρού τά χαρακτηριστικά ατς τς παρδοξης ρθμισης καί εχαμε στισει τίς ναφορς μας, μέ τήν παρθεση στορικν  δεδομνων, στούς χαρακτηρισμος της ς “ντισυνταγματικς”, ς νθελληνικς” καί ς νθικης”.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ

 

Ανεργία: Στην 3η χειρότερη θέση η Κύπρος στην Ευρωζώνη:Την ανησυχία της για την πορεία της ανεργίας επαναδιατυπώνει η ΠΕΟ, σημειώνοντας ότι η Κύπρος συνεχίζει να καταλαμβάνει την τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη.

ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ

 

Η εξάρτηση του προϋπολογισμού  της Σαουδικής Αραβίας από τα έσοδα από το πετρέλαιο ανέρχεται κοντά στο 90% του συνόλου του προϋπολογισμού της. Αυτό σημαίνει ότι χώρα εξαρτάται απόλυτα από τις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ;

 

Πριν από λίγες μέρες ο Τζεμήλ Καπζά, Πομάκος δήμαρχος Μύκης, που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εξέδωσε δημόσιο έγγραφο το οποίο απευθύνει προς το υπουργείο Παιδείας, τους βουλευτές Ξάνθης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ανοίξει φέτος η αυλαία των φορολογικών δηλώσεων για περισσότερους από 6 εκατομμύρια φορολογούμενους. Το υπουργείο Οικονομικών έχει στόχο η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα δεχθεί τις δηλώσεις του 2016 να ανοίξει τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι αρχές Μαρτίου, όταν δηλαδή οι φορολογούμενοι θα έχουν πληρώσει και την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να ανοίξουν, αύριο το πρωί στις 7, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη ΝΔ με διεκδικητές τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 μ.μ., εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή. Η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11 το βράδυ της Κυριακής.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΕ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

"Μακράν τού να είναι ικανοποιημένη" είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαπραγματεύθηκε ένα σχέδιο δράσης με την Τουρκία προκειμένου να αναχαιτίσει το κύμα των μεταναστών και των προσφύγων που κατευθύνονται στην Ευρώπη, με αντάλλαγμα τη χορήγηση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Υεμένης κήρυξε σήμερα τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα persona non grata, υποστηρίζοντας ότι προέβη σε άδικες δηλώσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχεται από την κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από μια συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΣΠΑ

 

Επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων.

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΡΑΝ – ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Κέρι, ανακοίνωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία θα διεξαχθούν κανονικά στο τέλος του μήνα, στη Γενεύη, όπως είναι προγραμματισμένο, διαβεβαιώνοντας έτσι πως η κρίση διμερείς σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας δεν θα επηρεάσει τις συνομιλίες.