06 Ιανουαρίου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

 

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε σήμερα η εορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου. 

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

 

Μνήμες από τον Ελληνισμό της Σμύρνης αναβιώνουν σήμερα ανήμερα των Θεοφανείων στην παραθαλάσσια πόλη της Τουρκίας. Στην προκυμαία της Σμύρνης, στο περίφημο Κε, πραγματοποιείται με την άδεια των τουρκικών Αρχών η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

† ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

 

Σαν ένας δεύτερος κατακλυσμός για τη ανθρωπότητα είναι τα Άγια Θεοφάνεια. Κατακλυσμός αγάπης και χάρητος του Θεού για την πνευματική σωτηρία του ανθρώπου, για την εκ νέου εισαγωγή του στον Παράδεισο.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

 

Κάθε χρόνο 5 Ιανουαρίου παραμονή των Θεοφανείων, τελείται στους Ορθοδόξους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και εν συνεχεία οι ιερείς αγιάσουν τα σπίτια όσων… χριστιανών το επιθυμούν και το ζητήσουν.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Κατόπιν αιτήματος του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησίας και Κοινωνίας και των ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας παρουσίασε μερικό απολογισμό δράσεως του έτους 2015 και μίλησε για το έτος που έρχεται.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Τεντωμένο σχοινί θυμίζουν οι σχέσεις Σ. Αραβίας και Ιραν, που συνεχώς πραγματοποιούν καυστικές δηλώσεις και ενέργειες. Σήμερα ο πρέσβης της Σ. Αραβίας ερωτηθείς τι θα χρειαζόταν για να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, ανακοίνωσε ότι: «Πολύ απλά – το Ιράν πρέπει να πάψει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων χωρών, συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μας».

ΑΞΟΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

 

Οι εξελίξεις στο παγκόσμιο γεωπολιτικό- γεωστρατηγικό σκηνικό είναι ραγδαίες και όπως φαίνεται πολλοί έχουν σπεύσει να προβλέψουν τις μελλοντικές αλλαγές που σαφώς θα διαφοροποιήσουν όλα τα δεδομένα που γνωρίζουμε ως τώρα. Μια από αυτές τις προβλέψεις είναι και του Wayne Madsen δημοσιογράφου -ερευνητή που με την έναρξη του 2016 έδωσε στη δημοσιότητα την δική του πρόβλεψη που αφορά τα μεγαλύτερα παγκόσμια γεγονότα.

AΓΡΙΑ AΡΑΒΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

 

Μεγάλος καβγάς έγινε μέσα στο αεροπλάνο της Aegean Airlines αφού επιβάτες ήταν Άραβες και Αραβοισραηλινοί. Για μιάμιση ώρα το πλήρωμα αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες που βρίσκονταν εκεί παρέμειναν στο αεροπλάνο και δεν απογειώθηκε καθώς οι Ισραηλινοί δεν ήθελαν να ταξιδέψουν μαζί με τους Αραβοισραηλινούς.