03 Ιανουαρίου, 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ 31.12.2015

 
Πώς βλέπετε σήμερα την κατάσταση στην Εκκλησία της Αμερικής;

Πορεύεται αμέριμνα στον δρόμο που χά­ραξε η σημερινή ηγεσία του Φαναρίου με τη συνδρομή προφανώς του κληρικού Αλέξαν­δρου Καρλούτσου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΠΑ RESEARCH: ΤΟ 71,5% ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 2015 ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

 

Το ίδιο κακή με την χρονιά που πέρασε φαντάζει η νέα χρονιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Μετά τη «φραγή» των συνόρων στην Ειδομένη με τον φράχτη στην πλευρά της ΠΓΔΜ οι διακινητές οδηγούν τους μετανάστες από παλαιά, ξεχασμένα, μονοπάτια, παρακάμπτοντας φυλασσόμενες περιοχές, ενώ και στον Εβρο καταγράφεται αύξηση παρανόμως εισερχομένων από σημεία μακράν του εκεί φράχτη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των μεταναστών και προσφύγων που ξεκίνησαν το ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά. Μετά την κινητοποίηση του Λιμενικού, εντοπίστηκαν οι έξι αγνοούμενοι ανοικτά των Οινουσσών. Το Λιμενικό είχε ήδη διασώσει άλλα 50 άτομα.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΟ 2016

 

Ανάμεσα στις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το 2016 συγκαταλέγει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε σημερινό της άρθρο και το ζήτημα της ελληνικής κρίσης. «Το 2016 θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ελλάδα και τους δανειστές της σε νέα σύγκρουση», παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρο, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΙΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

H εκτέλεση από τη Σαουδική Αραβία ενός εξέχοντος ιερωμένου της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας προκάλεσε την οργή των σιιτών σε ολόκληρη την περιοχή κατά της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ενέτεινε τους φόβους για κλιμάκωση της θρησκευτικής έντασης στη Μέση Ανατολή. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ

 

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη, είναι να οικοδομήσει «συμμαχίες στον ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις». 

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

 

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο, και το νέο έτος, καθώς μετά από τη νέα ΝΟΤΑΜ, έχουν δεσμεύσει την περιοχή μεταξύ του Καστελλόριζου και της Ρόδου, με πρόφαση τις Αεροναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας, που θα διεξαχθούν από τις 4 του Ιανουαρίου μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυπριακού Τύπου, στο στόχαστρο εταιρειών διεθνούς βεληνεκούς είναι τα ελεύθερα κομμάτια της κυπριακής ΑΟΖ, και ειδικότερα αυτά που βρίσκονται κοντά με την Αιγυπτιακή, την Ισραηλινή ΑΟΖ αλλά και την ΑΟΖ του Λιβάνου. Σφήνα στην απόκτηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης αυτών το κομματιών, μπαίνει η Τουρκία, καθώς αμφισβητεί τα δικαιώματα των χωρών.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

 
Μάρκ. α, 1-8
ρχ το εαγγελου ησο Χριστο, υο το Θεο. ς γγραπται ν τος προφταις, δο γ ποστλλω τν γγελν μου πρ προσπου σου, ς κατασκευσει τν δν σου μπροσθν σου·  φων βοντος ν τ ρμ, τοιμσατε τν δν Κυρου, εθεας ποιετε τς τρβους ατο,  γνετο ωννης βαπτζων ν τ ρμ κα κηρσσων βπτισμα μετανοας ες φεσιν μαρτιν.