02 Ιανουαρίου, 2016

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΖΕΜΗΛ ΤΗΣ ΜΥΚΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ;


ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ 47 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης συλλάβει εκατοντάδες μέλη της σιιτικής μειονότητας έπειτα από τις διαδηλώσεις της περιόδου 2011-2013, στη διάρκεια των οποίων πολλοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με πυροβολισμούς και βόμβες μολότοφ. Πολλοί σιίτες έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ EΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Τα καλύτερα μυστικά έχουν τέλος. Η μαφιόζικη σύμπραξη που κυβερνά τη Βουλγαρία πιάστηκε ενώ προμήθευε, κατόπιν αιτήματος της CIA, ναρκωτικά και όπλα στην Αλ Κάιντα και το Ντάες/Daesh, τόσο στη Λιβύη όσο και στη Συρία. Η υπόθεση είναι ακόμη πιο σοβαρή καθώς η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε τα λόγια ου Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την αποτελεσματικότητα του γερμανικού προεδρικού συστήματος υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ, λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα, αρκετά πράγματα τώρα γίνονται σαφή".

Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ 2016

 

Tο 2015 έκλεισε ως μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από βαρύνουσας γεωπολιτικής σημασίας εξελίξεις – από τον «Γόρδιο Δεσμό» του ISIS και της Συρίας, με τη ρωσική επέμβαση, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τη δημιουργία «ψυχροπολεμικού» κλίματος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας (στον απόηχο της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά και της κατάρριψης του Su-24 στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας), μέχρι τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στον Ειρηνικό.

ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ

 

Οι Αφγανοί αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο γαλλικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα. «Σήμερα μια επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον εστιατορίου ξένων εισβολέων», ανέφερε στο Twitter ο Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Νεκρό διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου ένα βρέφος, μόλις 28 ημερών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γονείς του άτυχου βρέφους φέρονται να είναι τοξικομανείς και, εκτός των άλλων, εξετάζεται αν το γεγονός αυτό σχετίζεται με τον θάνατο του βρέφους.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟΧΟ

 

Διαπραγματεύσεις ξεκινά ο πρωθυπουργός ακόμα κι αν οι δανειστές αρνούνται κατηγορηματικά. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μία νέα μάχη στην οποία υπάρχει μείωση των συντάξεων αλλά αποφεύγει τις απαιτήσεις της τρόικας και του ΔΝΤ που λένε πως η Ελλάδα πρέπει να κόψει τις κύριες συντάξεις.

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ

 

Σε πορθμείο του Νείλου, που πραγματοποιούσε δρομολόγια χωρίς άδεια, έγινε ναυάγιο, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 15 άτομα.  Στο πορθμείο φέρεται πως επέβαιναν 17 άτομα, ενώ οι ομάδες διασώσεις έχουν ανασύρει 15 πτώματα και συνεχίζουν τις έρευνες στην επαρχία Καφρ αλ-Σέιχ.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

 

Την τελευταία εμπλοκή δύο τουρκικών F-16 με δύο ΠΑ, κάλυψαν τα διεθνή ΜΜΕ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έδειξε όμως ο αμερικανικός τύπος. Συγκεκριμένα τα δυο ΠΑ βρίσκονταν στον αέρα εκτελώντας προφίλ περιπολίας μάχης (CAP), όταν κλήθηκαν από το ΕΚΑΕ να αναχαιτίσουν τον τουρκικό σχηματισμό ο οποίος αποτελείτο εκτός των F-16 και από τέσσερα F-4E 2020. Η εμπλοκή σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί και τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν αμέσως μετά.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ISIS

 

Τουλάχιστον δύο νεκροί και άλλοι τραυματισμένοι μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο του Τελ Αβίβ, την Παρασκευή το απόγευμα, ανέφεραν τα ΜΜΕ της χώρας.Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, από τις ομάδες ασφαλείας.