31 Δεκεμβρίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

 
 

 Να μη μας λείψει το όραμα το 2016 ευχήθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πολιτικών, Διευθυντών των Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, κληρικών και λαϊκών.

ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

 

Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρά τη δέσμευσή τους να περιορίσουν την κατασκοπεία μεταξύ των συμμάχων τους μετά το σκάνδαλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν θεωρεί λανθασμένη την άποψη περί ανάγκης σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο Β.Λεβέντης επικαλέστηκε προσωπικές συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι και ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ της λύσης αυτής.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Αντίθετος με την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν στην πώληση 14 περιφερειακών αεροδρομίων εμμένει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Μάλιστα, επικαλείται και ένα δημοψήφισμα που έγινε ηλεκτρονικά και παρουσιάζει την άρνηση των πολιτών να ιδιωτικοποιηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στη Γερμανία, όπου τα ΜΜΕ της χώρας δεν μπορούν να αφήσουν τις πένες κάτω, γράφοντας διαρκώς για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων και την "εξέγερση" τους ενάντια στην πολιτική λιτότητας των δανειστών.

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Η επίσημη αναφορά του Statfor, κάνει λόγο για επικείμενο θερμό επεισόδιο, το οποίο θ ακολουθήσει ο πόλεμος, μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα το αμερικανικό ινστιτούτο αναφέρει πως μέσα στο 2016, οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο κρατών θα φτάσουν στο αποκορύφωμα και οι αιτίες ενδέχεται να είναι δύο.

ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΙ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ;

 

Το θερμόμετρο δείχνει να ανεβαίνει στη Μ. Ανατολή, με την προκλητική στάση της Τουρκίας να αποτελεί το λάδι σε μια μεγάλη φλόγα. Η έπαρση της Άγκυρας δημιούργησε έναν νέο εχθρό για τη γειτονική χώρα στο πρόσωπο του Ιράκ καθώς, η ιρακινή κυβέρνηση δηλώνει πλέον ανοιχτά ότι, δεν έχει σκοπό να ανεχτεί τις τουρκικές εισβολές των τελευταίων ημερών, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της χώρας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μια πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία.