27 Δεκεμβρίου, 2015

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΕΙ» ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ Η DAESH

 

Η Daesh μπορεί να καταστρέψει την Τουρκία στο μέλλον ακριβώς όπως οι Μουτζαχεντίν, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στο Αφγανιστάν, αργότερα έστησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον ιστορικό Gerald Horne.

ΤΟ 2015 ΤΙ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ 2016

 

Πριν ένα χρόνο τέτοιες ημέρες, η Ελλάδα χόρευε στον ρυθμό της επικείμενης τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Όλα έδειχναν ότι η τότε κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα κατάφερνε να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτικών ψήφων με αποτέλεσμα την άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Έτσι και έγινε.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της ΝΔ, με μικρή διαφορά όμως. Στην δημοσκόπηση αυτή καταγράφεται το κλίμα απαισιοδοξίας των πολιτών, και την άποψή τους για το πολιτικό σύστημα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Tο μεσημέρι της Δευτέρας στο νεκροταφείο Ζωγράφου θα γίνει η κηδεία της αδελφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βάσως, η οποία πέθανε το Σάββατο. Δεκάδες τα συλλυπητήρια μηνύματα προς τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος περνά δύσκολες ώρες.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κρούει τα τύμπανα του πολέμου, καθώς εδώ και καιρό προσπαθεί με κάθε μέσο να ενισχύσει την παρουσία του στην Αρκτική. Ο Ρώσος ηγέτης στέλνει εδώ και μήνες, στρατιώτες και όπλα στην περιοχή, ενώ παράλληλα αναπτύσσει προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα και επιβλέπει την ολοκλήρωση έξι νέων βάσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο "μαύρο χρυσό" που βρίσκεται εκεί.

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Ολική ανατροπή στα εργασιακά και το ασφαλιστικό ζητούν οι πιστωτές με αντάλλαγμα τη διευθέτηση του χρέους. Συγκεκριμένα,  υπογραμμίζουν ότι αναλόγως το ύψος των δύο αυτών παρεμβάσεων θα είναι και η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ GREXIT

 

Το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει πιθανό, εκτιμά το περιοδικό Economist στην ειδική του έκδοση με τις εκτιμήσεις του για το 2016, με τίτλο The World in 2016. Ο Economist προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1% το 2016 και πληθωρισμό 0,6%, αλλά και έλλειμμα προϋπολογισμού 2,2%.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 71 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛ ΝΟΡΣΑ

 

Τουλάχιστον 71 στρατιώτες και μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα σκοτώθηκαν χθες στο βόρειο τμήμα της Συρίας από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο και τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη συνέχεια ανάμεσα στις δύο πλευρές, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

 
 
Ματθ. β΄ 13-23
ναχωρησάντων τν μάγων δο γγελος Κυρίου φαίνεται κατ᾿ὄναρ τ  ωσφ λέγων· γερθες παράλαβε τ παιδίον κα τν μητέρα ατο κα φεγε ες Αγυπτον, κα σθι κε ως ν επω σοι· μέλλει γρ  ρδης ζητεν τ παιδίον το πολέσαι ατό.  δ γερθες παρέλαβε τ παιδίον κα τν μητέρα ατο νυκτς κα νεχώρησεν ες Αγυπτον, κα ν κε ως τς τελευτς  ρδου, να πληρωθ τ ρηθν π το Κυρίου δι το προφήτου λέγοντος· ξ Αγύπτου κάλεσα τν υόν μου.

† ΑΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

«Ο άγιος Στέφανος, όταν κάποτε έγινε συζήτηση μεταξύ Ιουδαίων και Σαδδουκαίων και Φαρισαίων και Ελλήνων περί του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και άλλοι από αυτούς έλεγαν ότι είναι Προφήτης, άλλοι ότι είναι ένας που πλανά τον κόσμο, άλλοι δε ότι είναι ο Υιός του Θεού, στάθηκε σε υψηλό τόπο και ευαγγελίστηκε σε όλους τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, λέγοντας: «Άνδρες αδελφοί, γιατί πληθύνθηκαν οι κακίες σας και ταράχτηκε όλη η Ιερουσαλήμ; Μακάριος είναι ο άνθρωπος, που δεν δίστασε να πιστέψει στον Ιησού Χριστό