24 Δεκεμβρίου, 2015

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες, Δυο χιλιάδες δεκαπέντε χρόνια από την Γέννηση του Χριστού και το μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη και ελπίδα προβάλλει πιο αναγκαίο και επίκαιρο όσο ποτέ.

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

Αγαπητοί Φίλοι του Ιστολογίου,

Το άστρο της Βηθλεέμ, ξεπροβάλλει και πάλι μέσα από το ζοφώδη και ομιχλώδη ορίζοντα της σημερινής πραγματικότητος, της οικονομικής υφέσεως και κρίσεως, της πολιτικής αστάθειας, της ανεργίας και της πτωχεύσεως, των συρράξεων και των πολέμων. Ανατέλλει για να μας γεμίσει χαρά.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 18.600.000 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Εκκλησία στους δρόμους», που υλοποιεί καθημερινά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Αποστολή προσφέρονται 10.000 μερίδες φαγητού από 78 ενοριακά κέντρα της Αθήνας.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

 
Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ  ΕΛΕΩ  ΘΕΟΥ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΤΙ ΤΩ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΡΙΝ, ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ
ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Η γλυκύτης της Αγίας Νυκτός των Χριστουγέννων περιβάλλει και πάλιν τον κόσμον. Καί εν μέσω των ανθρωπίνων καμάτων και πόνων, της κρίσεως και των κρίσεων, των παθών και των εχθροτήτων, των ανησυχιών και των απογοητεύσεων, προβάλλει με την ιδίαν ως και άλλοτε γοητείαν, πραγματικόν και σύγχρονον όσον ποτέ, το μυστήριον της ενανθρωπήσεως του Θεού, προτρεπόμενον ίνα «δικαιοσύνην μάθωμεν οι ενοικούντες επί της γης» (πρβλ. Ησ. κς΄, 9), ότι «ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ» (Λουκ. β΄, 11).

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟΥ

 

Σε πιο παλιούς καιρούς τέτοιες ημέρες οι φούρνοι έπαιρναν στη κυριολεξία..."φωτιά". Οι νοικοκυρές κυρίως στις αγροτικές οικογένειες έτρεχαν πέρα δώθε για να ετοιμάσουν τα γλυκά των ημερών: ξεροτήγανα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, σαμουσάδες, κατιμέρια, μυζηθρόπιτες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΕΘΙΜΑ

 

Κάθε γωνιά της Ελλάδας κρύβει τα δικά της έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στο χρόνο. Κάθε περιοχή της χώρας ετοιμάζεται με τον δικό της τρόπο να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με τις δικές της εκδηλώσεις και εορτασμούς, αναβιώνοντας παλιές συνήθειες, ήθη και έθιμα. Ας Ταξιδέψουμε για λίγο διαβάζοντας μερικά έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Εξωτερικού …

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ

 

«Κλειδί» για να αποκαλυφθούν οι κινήσεις χιλιάδων τραπεζικών συναλλαγών, εκτιμάται ότι αποτελεί η νέα λίστα Φαλτσιανί που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη. Πρόκειται για ένα κρυπτογραφημένο αρχείο το οποίο παραδόθηκε αργά χθες το βράδυ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και χρειάζεται ειδική τεχνική επεξεργασία για να ανοίξει.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ακούει, όπως όλοι, τα κάλαντα. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα «τα πουν» η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά, το Λύκειο Ελληνίδων, η Ομοσπονδία Κυπρίων καθώς και η Λέσχη Ποντίων Ναούσης. Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τα έψαλαν παιδικές χορωδίες. Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά και τους μοίρασε δώρα.

ΟΑΕΔ: ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

 

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης, θα παρέχονται από 4 Ιανουαρίου 2016, μια σειρά υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Ποιες υπηρεσίες αφορά η αλλαγή: 

ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ...ΔΕΙΧΝΟΥΝ!

 

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στο δράμα των αδειών για τις συχνότητες, που απασχολεί την κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες. Όπως όλα δείχνουν, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρήκαν κοινό πλαίσιο συνεννόησης, και κατά τα προβλεπόμενα, στην σύσκεψη που θα ακολουθήσει επί του θέματος, θα βρεθεί η λύση.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

H ΗURRIYET αναφέρεται σε συμφωνία που υπέγραψαν Τούρκοι και T/κ εκπρόσωποι του κατασκευαστικού τομέα για την…ανοικοδόμηση της πόλης- φάντασμα των Βαρωσίων έπειτα από την επίλυση του Κυπριακού. 

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΣΦΙΓΓΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το Γεωργιανό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στην Νότια Οσετία υπάρχουν ρωσικοί πύραυλοι "Iskander-M" με  βεληνεκές μάχης 400 χλμ. Η Ρωσία έχει μεταφέρει τον στρατό της στην Αρμενία και το ίδιο συμβαίνει τώρα και με την Οσετία. Οι Ρώσοι έχουν στόχο τα τουρκικά σύνορα αφού στην ουσία έχουν περικυκλώσει την Τουρκία από την Μόσχα με αυτή την στρατηγική.