23 Δεκεμβρίου, 2015

ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Μεταβυζαντινά χρόνια.Το 1561, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Σοφρώνιος έχτισε τις τέσσερις κάμαρες που βρίσκονται και στα δύο μέρη του ναού. Επί χρόνων Παϊσίου Α' στην πατριαρχία της αυτοκρατορίας, η εκκλησία χρειαζόταν νέα επισκευή.

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ Α.Μ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ


ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

 

Τ Χριστούγεννα δν κφράζουν μόνο τ μεγάλη χαρ γι τ Γέννηση το Χριστο. Εναι συγχρόνως κα τμόσφαιρα μις ετυχίας, πο στν περίπτωση τν διηγημάτων το κορυφαίου συγγραφέα τν λληνικν γραμμάτων λέξανδρου Παπαδιαμάντη ποκτ λη τ συγκίνηση, πο προκαλε σκηνογραφία τς διαίτερης πατρίδας του, τς Σκιάθου, σ συνάρτηση κα μ τ μεγάλο γεγονός, τς Γέννησης το Χριστο.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

 

Προς το παρόν δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως το αεροσκάφος να χτυπήθηκαν από όλμο!

Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΠΑΓΩΣΕ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

Πούτιν και Ερντογάν «πήραν τα όπλα τους» αλλά τα τεράστια κοινά οικονομικά συμφέροντα μπορεί να τους οδηγήσουν σε λίγο καιρό πίσω στον δρόμο των αμοιβαία επωφελών μπίζνες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Τις 11 βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το πρώτο εξάμηνο του 2016 παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς. Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης και καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου και κάλεσε τους υπουργούς του να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους και να θέσουν χρονοδιαγράμματα. «Δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις» τόνισε.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΙΑΙΑ Η…ΔΡΑΧΜΗ;

 

Εξαιρετικά πιθανή θεωρείται από ειδικούς οικονομικούς αναλυτές η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η παράλληλη επιστροφή της στη δραχμή! Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η Ελλάδα παρά τα Μνημόνια και τα 5 χρόνια οικονομικής αλλά και πολιτικής κρίσης δεν έχει καταφέρει ακόμα μέχρι και σήμερα να αποβάλλει τις ασθένειες του παρελθόντος.

Η FRONTEX ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ 10.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ

 

Τα 8.000 άτομα άγγιξε ο αριθμός των λαθρομεταναστών τις τελευταίες δύο ημέρες στη Λέσβο, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από πλευράς των τουρκικών αρχών. Εχθές και προχθές πέρασαν 5.000 άτομα από το κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης, ενώ περίπου 3.000 παραμένουν ακόμη στα κτήματα γύρω από το κέντρο.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

 

Απαγωγές, βασανιστήρια, άρνηση νομικής προστασίας- το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο ασχολείται με ιδιαίτερα ευαίσθητες υποθέσεις. Μπορούν όμως να αλλάξουν κάτι οι αποφάσεις του;

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΡΑΓΑΣ

 

Διπλωματικό επεισόδιο φαίνεται να έχει σημειωθεί τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας που δήλωσε απογοητευμένος επειδή η Ελλάδα δεν βγήκε ακόμη από την Ευρωζώνη. Μάλιστα ο Έλληνας Πρέσβης στην Τσεχία κλήθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα για διαβουλεύσεις.

ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

 

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση για το μέλλον του ΕΝΦΙΑ προχώρησε απόψε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα τις επερχόμενες μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες.