20 Δεκεμβρίου, 2015

ΒΗΘΛΕΕΜ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ

 

Γενικά:Η Βηθλεέμ υπήρξε πόλη της Παλαιστίνης, επονομαζόμενη άλλοτε Εφραθά (δηλ. «γόνιμος») ενώ σήμερα από τους Άραβες Μπέϊτ-ουλ-λαμ (δηλ. «Οίκος Κρέατος») εκ της ανεπτυγμένης κτηνοτροφίας, απέχουσα 10 χλμ. ΝΝΔ της Ιερουσαλήμ και 110 χλμ. Ν. της Ναζαρέτ.

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Τίτλους τέλους στο δικομματισμό φαίνεται πως θα βάλουν οι σημερινές εκλογές στην Ισπανία. Στις κάλπες προσέρχονται από νωρίς το πρωί οι Ισπανοί. Είναι η τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην Ευρώπη για το 2015 και όπως όλα δείχνουν θα είναι καθοριστικές τόσο για τους κατοίκους της Ιβηρικής χερσονήσου όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. 

ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Περισσότεροι από 100 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς σε εύρος στρατιωτικής επιχείρησης που συνεχίζεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συγγρού, από τις 07:00 έως τις 12:00 είχαν ήδη ψηφίσει περί τους 90.000 πολίτες, κάτι που στους επιτελείς της παράταξης εμπνέει αισιοδοξία για τον τελικό αριθμό ψηφοφόρων.

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ "ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ" ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

«Ωραιοποιημένα» είναι τα στοιχεία που παρουσίασε στην Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  προκειμένου να στηριχτεί η υπόθεση ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αποδίδει ήδη καρπούς σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο επικαλείται πηγές της ίδιας της Επιτροπής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συγγρού, ήδη έχουν ψηφίσει 90.000 πολίτες, κάτι που στους επιτελείς της παράταξης εμπνέει αισιοδοξία για τον τελικό αριθμό ψηφοφόρων. Μήνυμα ενότητας στέλνουν οι υποψήφιοι προέδροι.

«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

 

Το αμέσως προσεχές διάστημα, ενδεχομένως, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισημοποιηθεί η νέα συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, του προτιμητέου επενδυτή Jermyn Street Real Estate και της Εθνικής Τράπεζας για την ολοκλήρωση της παραχώρησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης». 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

 

Toν αξιόπιστο συνομιλητή βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού Περιφερειάρχη Μακεδονίας, τόσο ο Ρώσος Πρόεδρος, όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ GREXIT!

 

Ανησυχητικά είναι τα σημάδια που έρχονται από το στρατόπεδο της Γερμανίας όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πορεία της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ υποστήριξε πως δε μπορεί να εγγυηθεί ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει κίνδυνος Grexit.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

"Χαιρετίζουμε τη στήριξη από τη Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας", αναφέρουν πηγές του , ότι είπε ο Hafter σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό, Martin Kobler, της Υποστήριξης Αποστολών των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) στην πόλη της Marj, στην Βορειοανατολική Λιβύη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

 
 
Ματθ. α΄ 1-25
Βίβλος γενέσεως Ιησού Χριστού υιού Δαυίδ, υιού Αβραάμ.  Αβραάμ εγέννησε τον Ισαάκ, Ισαάκ δε εγέννησε τον Ιακώβ, Ιακώβ δε εγέννησε τον Ιούδαν και τους αδελφούς αυτού. Ιούδας δε εγέννησε τον Φαρές και τον Ζαρά εκ της Θάμαρ, Φαρές δε εγέννησε τον Εσρώμ, Εσρώμ δε εγέννησε τον Αράμ.