19 Δεκεμβρίου, 2015

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ «ΣΤΟΛΙΔΙΑ»

 
Τις τελευταίες ημέρες τα ολυμπιακά ακίνητα ήρθαν εκ νέου στην επικαιρότητα με την απόφαση της κυβέρνησης να τα χρησιμοποιήσει ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Αρχικά διατέθηκε το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, κατόπιν οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο Tae Kwon Do στο Φάληρο και τελικά για τους επόμενους τουλάχιστον 3 μήνες θα εγκατασταθούν στο γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....




ΧΩΡΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ

 

Το Χωρίον των Ποιμένων είναι μία τοποθεσία - οικισμός ανατολικά της Βηθλεέμ της κατεχόμενης από το Ισραήλ Παλαιστίνης καθώς και της γύρω πεδινής έκτασης, γνωστός ως Beit Sahur αν και σήμερα έχει σχεδόν ενωθεί με την πόλη, παρότι αποτελεί ξεχωριστό δήμο. Κατοικείται αποκλειστικά από Παλαιστίνιους Άραβες χριστιανούς και μουσουλμάνους.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!.. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 

Είναι αλήθεια ότι τούτες τις μέρες όλοι οι Έλληνες βιώνουμε μια αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης για το «τι τέξεται η επιούσα» με όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο μας από τις συνεχείς προσφυγικές ροές στη Χώρα μας.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ

 

Οδικό χάρτη για την ειρήνη στη Συρία ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς πάντως να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον νυν πρόεδρο Άσαντ. Το σχέδιο προβλέπει διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και κατάπαυση του πυρός από τον Ιανουάριο.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Η Ρωσία έχει αποφασίσει να περάσει άμεσα από την τέταρτη (φωτό) στην πέμπτη γενιά πυρηνικών υποβρυχίων. Μέχρι στιγμής οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά οι πληροφορίες θέλουν τη Ρωσία να επιθυμεί την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ του στόλου των υποβρυχίων της και την αξιοποίηση των ρομποτικών τεχνολογιών σε αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

 

Χιλιάδες δώρα μοίρασε σε παιδιά το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στα Νοσοκομεία Παίδων.

ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

 

Οπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε μπροστά στην διάσπαση του κυβερνητικού Αλ Τσαντίρι με την Γιάννα Αγγελοπούλου να εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες οργισμένη με τα κυβερνητικά στελέχη. Η Γιάννα Αγγελοπούλου διακινδύνευε όλο αυτό το διάστημα την αριστοκρατική φήμη της υποδυόμενη την μασκώτ του ΣΥΡΙΖΑ για δύο λόγους:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με τις διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό να είναι σε πλήρη εξέλιξη, και με τους συνταξιούχους να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με νέα περικοπή εισοδημάτων, τα στοιχεία για το πώς βοηθά τα νοικοκυριά η «σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς» είναι αποκαλυπτικά. Μία στις δύο οικογένειες ζει χάρη σε αυτά τα εισοδήματα, ενώ η μείωση των συντάξεων τα τελευταία 6 χρόνια αγγίζει το 45%.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ Β. ΑΦΡΙΚΗ

 

Θα συλλαμβάνονται και θα κρατούνται από σήμερα οι μετανάστες από χώρες της Βόρειας Αφρικής και συγκεκριμένα οι προερχόμενοι από την Τυνησία, την Αλγερία και το Μαρόκο.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟΥ

 

Σε απευθείας μετάδοση για πρώτη φορά από τη τηλεόραση και παρουσία 20 Ρώσων και ξένων  δημοσιογράφων, ειδικοί του ρωσικού στρατού άνοιξαν το μαύρο κουτί του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους που κατέρριψε στις 24 Νοεμβρίου η τουρκική πολεμική αεροπορία.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ - ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ

 

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που επιχείρησε να τους παρασύρει με το όχημά του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, γνωστοποίησε ο στρατός, ενώ άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στα σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ CHENIERE ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ LNG

 

Το ενδιαφέρον της αμερικανικής Cheniere (που δραστηριοποιείται στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου, LNG) για να επενδύσει στο σχέδιο δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG, στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.