17 Δεκεμβρίου, 2015

ΤO ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Ἄραγε τὸ χριστιανικὸ φῶς στὸ εὐρωπαϊκὸ γίγνεσθαι ἔσβησε ἢ τρεμοσβύνει; Ἤδη γίνεται λόγος γιὰ μιὰ μεταχριστιανικὴ Εὐρώπη, γιὰ ἀποβαπτίσεις, γιὰ πωλήσεις ἢ μισθώσεις τῶν ναῶν, γιὰ κεκλεισμένο τὸ Εὐαγγέλιο τοῦ Χριστοῦ.

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ 2016


α.Θα πρέπει η Ορθόδοξη  Ἐκκλησία νὰ μην ἔχη ὁποιανδήποτε προσευχητική, μυστηριακὴ καὶ διοικητικὴ κοινωνία μὲ ἐκείνους, τους οποίους προωθοῦν ἀποφασιστικὰ τὴν Συγκρητιστικὴ Παναίρεσι τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.

ΤΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ «ΒΟΥΤΙΑ» 15ΕΤΙΑΣ

 

Στροφή των Ρώσων στις διακοπές εντός της χώρας. Τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών κατέγραψε η Ελλάδα, που διατήρησε ωστόσο την τρίτη θέση της αγοράς. Δυσοίωνες προβλέψεις και για το 2016.

ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΖΗΤΑ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ

  

Πονοκέφαλο προκαλεί στην Άγκυρα η έκκληση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθούν άμεσα όλα τα τουρκικά στρατεύματα από το Ιράκ όπου βρίσκονται χωρίς την άδεια της Βαγδάτης, που έρχεται λίγες ώρες μετά την επίθεση τζιχαντιστών με ρουκέτα στην τουρκική βάση της Μπασίκα, στα βορειοανατολικά της Μοσούλης. Από την επίθεση, την οποία καταδίκασε ο Λευκός Οίκος, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες που διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο στο Σίρνακ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Δυσφορία εκφράζουν πηγές των θεσμών για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», δηλαδή το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά κυρίως κοινωνικές παροχές, αφού κατατέθηκε χωρίς να έχει λάβει την έγκριση του κουαρτέτου.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Με νομοθετική πρωτοβουλία, προωθεί το υπουργείο Εργασίας την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, προκειμένου να κατοχυρώνονται και να αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των ωφελουμένων.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών που θα προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Δημόσιο.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΟΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Σε ρητές συστάσεις προς τις τράπεζες να μειώσουν τις μεγάλες και παράλογες χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 παραθέτει οι Ελλάδα με συμβούλους τις απόψεις της σχετικά με την ονομασία "Μακεδονία". Τα Σκόπια "σφύριζαν" κλέφτικα. Τώρα το 2015 για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο είναι "ανοιχτοί" σε πιθανή αλλαγή του ονόματος "Μακεδονία" αρκεί να περάσει και να εγκριθεί από τον λαό των Σκοπίων.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ

 

Οι προκλήσεις των Τούρκων προς τη Ρωσία δεν έχουν τέλος! Αυτή τη φορά σε μία ιδιαίτερα προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει στις σχέσεις με τη Ρωσία, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι η Τουρκία είναι σε θέση να καταλάβει τη Ρωσία μέσα σε επτά ημέρες αν το θελήσει.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ

 

Η εικόνα της Γεννήσεως έχει παραλλαγές και στοιχεία. Το σκοτάδι που υπάρχει μέσα στην εικόνα· μέσα σε αυτόν το χώρο που είναι το σκότος και η σκιά του θανάτου, όπως περιγράφει ο προφήτης Ησαΐας, δηλαδή στον κόσμο στον οποίο γεννήθηκε ο Χριστός. Θυμίζω τα δύο ζώα που εκφράζουν τους εξ εθνών και εξ Ιουδαίων Χριστιανούς, όπως περιγράφεται βιβλικά η λέξη αυτή από τον Μιχαία και από τον προφήτη Ησαΐα.

† ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΙΓΙΝΗΣ

 

Ο θαυμαστός ιεράρχης Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε στο ξακουστό νησί της Ζακύνθου, από τους ευγενέστερους, πλουσιότερους και ενδοξότερους άρχοντες της πόλης αυτής.Ο πατέρας του ονομαζόταν Μώκιος, από το γένος των Σηκούρων, και η μητέρα του Παυλίνα, άνηκε στο γένος των Βαλβίων, που ήταν άρχοντες της γαληνοτάτης αριστοκρατίας των Ενετών.