16 Δεκεμβρίου, 2015

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και επεσήμανε πως επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο για να εκφράσει το θαυμασμό του για το μεγάλο αυτό έργο τονίζοντας πως "η ΝΔ θα είναι αρωγός σε αυτό.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Κοινούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης στη Συρία και στον τερματισμό του αιματηρού εμφυλίου, αλλά και του ουκρανικού ζητήματος αναζητούν Ρωσία και ΗΠΑ. Η τρίωρη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Τζον Κέρι στη Μόσχα την Τρίτη δεν οδήγησε σε σημαντική πρόοδος των διμερών σχέσεων.

ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΡΚΟΥ ΙΜΑΜΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Η τουρκική κυβέρνηση έχει καταθέσει μήνυση στην Πενσυλβάνια εναντίον του ισχυρού Τούρκου ισλαμικού κληρικού, Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει εξόριστος στο εξωτικό νησί. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Gulen "εξέδωσε εντολές μέσα από τη δικαιοδοσία του στην Pennsylvania κατευθύνοντας θρησκευτικούς του οπαδούς, που κατοικούν στην Τουρκία, να ξεκινήσουν μια στοχευμένη εκστρατεία δίωξης" χρησιμοποιώντας ένα "δίκτυο πιστών κρατικών αξιωματούχων - αστυνομία, εισαγγελείς και δικαστές - στην Τουρκία πρόθυμους να εκτελέσουν τις διαταγές του ».

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ

 

Κατ τν γία Γέννηση το Χριστο νωθήκανε τ οράνια μ τ πίγεια. ορανς δωσε τν στέρα κα τος γγέλους πο δοξολογούσανε ψέλνοντας, κα γ δωσε τν Παναγία, τν ωσήφ, τος τσομπάνηδες κα τος μάγους. Ατο ο μάγοι εναι μυστήριο πς βρεθήκανε σ κενο τ ρημο μέρος, ξεκινημένοι π τ μακριν Χαλδαία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Ο δυτικός τύπος μιλά ελάχιστα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, εκτός για να βεβαιώσει χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο αμερικανικός Συνασπισμός βομβαρδίζει με επιτυχία τους τζιχαντιστές των Ντάες, ενώ η Ρωσία σκοτώνει αθώους άμαχους πολίτες.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Δημοψήφισμα στην Κύπρο, για την επίλυση του Κυπριακού, που θα είναι "πετυχημένο" βλέπει για τον Μάρτιο ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττοντα ανεπανόρθωτα» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από το ερχόμενο Σάββατο έως και την Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου) προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ

 

Λουκέτο μπήκε σε όλα τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ καθώς διατυπώθηκαν απειλές. Σύμφωνα με τον προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες, από τα νηπιαγωγεία έως και τα Λύκεια, όπου φοιτούν 640.000 μαθητές, οι αρχές έχουν δεχτεί απειλές.

ΜΙΝΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Οκτώ κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την Άνγκελα Μέρκελ, αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί μια σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, κυρίως για το ακανθώδες θέμα της επανεγκατάστασης στα εδάφη τους των προσφύγων που ζουν στην Τουρκία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αυστριακό εκπρόσωπο.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία βρίσκεται διαρκώς ένα βήμα μπροστά από την Ελλάδα, όσον αφορά το εξοπλιστικό της πρόγραμμα και αυτό πάντα με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, με πρόσφατο παράδειγμα την τοποθέτηση της Τουρκίας σε 2 νευραλγικές θέσεις για τη Συμμαχία.

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ OI ΗΠΑ

 

Οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι δεν αποτελούν "σύμμαχο εμπιστοσύνης", αφού ύστερα από όλες τις κινήσεις της για την κάλυψη της Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες, όταν ο Λευκός Οίκος πρόσεξε πως η γειτονική χώρα παρεκκλίνει των στόχων, προχώρησε σε ένα ηχηρό "χαστούκι" προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.