15 Δεκεμβρίου, 2015

80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να παραχωρήσει 80 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα με τον Guardian, τα χρήματα προορίζονται σε προγράμματα ενοικίασης σπιτιών, σε κουπόνια δωρεάν διαμονής σε ξενοδοχεία και σε αποζημιώσεις πολιτών που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

Αριθμ. Πρωτ./ΕΞ. 3966/2015   
                                                                                       Έν Αθήναις τη 11η Δεκεμβρίου 2015

 ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΚΛΗΡΟΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
ΤΗΣ ΘΕΟΣΩΣΤΟΥ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015

Αδελφοί μου και τέκνα μου έν Κυρίω αγαπητά,


«Μέγα και παράδοξον θαύμα τετέλεσται σήμερον! [...] Ήλθε γάρ ή προσδοκία των εθνών». Ό ιερός υμνωδός της Άγίας μας Εκκλησίας μάς παροτρύνει νά ψάλλουμε ότι μέγα καί παράδοξο γεγονός συντελείται σήμερα, καθώς ήλθε στόν κόσμο η ελπίδα κι ή απαντοχή της οικουμένης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Το νομοσχέδιο το οποίο φέρει τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνει διατάξεις όπως για παράδειγμα η παράταση του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για το 2016, όπως επίσης και ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική συλλογή των στοιχείων όλων των προνοιακών επιδομάτων.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Με τη «διαρροή» για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο Ελληνικό και την επίσκεψη του πρωθυπουργού αύριο σε Λέρο και Χίο, ώστε να επιβλέψει τα hotspots που προετοιμάζονται, επιχειρεί η κυβέρνηση να δείξει «καλή διαγωγή» όσον αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο προσφυγικό, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Στις 17 Δεκεμβρίου η Ελλάδα καλείται να απεμπολίσει άνευ όρων και αμετάκλητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην φύλαξη των συνόρων της. Πρόκειται για μια "μίνι" Σύνοδος Κορυφής με θέμα της η ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία στο προσφυγικό και η ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

κ. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΣΑΣ “ΠΑΙΖΕΙ” ΑΓΡΙΩΣ

 

Αν κάποιος ψυχίατρος εξέταζε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Νταβούτογλου, είναι δεδομένο ότι θα αναφωνήσει: «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά». Ο φίλτατος Αχμέτ αφού διέταξε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους με αποτέλεσμα οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας να φτάσουν στο ναδίρ, δηλώνει τώρα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσει το σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού, το οποίο, ουσιαστικά, κατασκευάζει η Ρωσία.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ... ΟΧΙ Η ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!

 

«Τ Χριστούγεννα γεννήθηκε Χριστός!». Ατονόητο; σως γι μς τος ρθοδόξους. μως κα ατ πλέον συζητεται… Πολλς φορς κατ τ πάρελθον πιχειρήθηκε ν καταργηθε ορτ τν Χριστουγεννων δι τς βίας π τ χριστιανικ πλήρωμα τς κκλησίας.

ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΟ ΦΟΒΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

 

Ήταν μια αναπάντεχη «Ισπανική υποχώρηση». Περιμέναμε όλοι με αρκετή αγωνία την τρίτη Τριμερή Διάσκεψη ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο και αισθανθήκαμε μεγάλη απογοήτευση και ντροπή για τα αποτελέσματά της. Φοβούνται  την Τουρκία και δεν τολμούν να οριοθετήσουν τις ΑΟΖ τους.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΧΕΡΙ" ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη εδραιώσει την παρουσία του στις ακτές της Λιβύης και αρχίζει να προωθείται "προς το εσωτερικό" της χώρας με στόχο να αποκτήσει πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συμβιβαστική λύση για τη μεταφορά των μεταναστών αναζητούν οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν το πρωί, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση στις 5 το απόγευμα. Αισιόδοξος ότι το απόγευμα θα ανακοινωθεί μία συναινετική λύση εμφανίστηκε ο κ. Μουζάλας.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Έναν από τους πιο επικίνδυνους πυρήνες τζιχαντιστών που εξαρθρώθηκε ποτέ στη Γαλλία συνέλαβε η γαλλική αστυνομία. Οι 20 συλληφθέντες, που θεωρούνται ύποπτοι για τη συγκρότηση του πυρήνα, οδηγήθηκαν ενώπιον ενός ειδικού κακουργιοδικείου που δικάζει υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τις 7 από τις 13 μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε με τους πιστωτές της Ευρωζώνης, για να λάβει την επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ, από το πρόγραμμα χρηματοδότησης και αναμένεται να νομοθετήσει τις υπόλοιπες την Τρίτη, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

O ΣΟΙΜΠΛΕ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

 

Η προσφυγική αλλά και η ελληνική κρίση κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της 75λεπτης ομιλίας της Άγκελα Μέρκελ, στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που άρχισε σήμερα στην Καρλσρούη.  Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε τη διάσωση της Ελλάδας ως κρίσιμη δοκιμασία και τόνισε ότι «στο τέλος ένας άνθρωπος ήταν καθοριστικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

ΤΟ «ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»

 

“Οι αστυνομικοί τράβηξαν απότομα το καρότσι, τα κάστανα έπεσαν στο έδαφος και στην γωνία απέναντι περίμενε γερανός για να «σηκώσει» το καρότσι. Την ίδια ώρα έφτασε και περιπολικό προκειμένου να πάρει τον ηλικιωμένο καστανά.

ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΚΥΖΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Στον εσπερινό στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Γκύζη χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος ανέφερε πως η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, ενός Αγίου που έζησε πριν από 1900 χρόνια. "Κάποιοι αναρωτιούνται", είπε ο π. Συμεών "αν είναι αναγκαίο να εορτάζουμε μετά από τόσους αιώνες τη μνήμη ενός Αγίου. Τι έχει να μας προτείνει σήμερα;

† ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 

Γεννήθηκε στη Ρώμη κατά τον 2ο αι. από πλούσιους γονείς. Ο πατέρας του ήταν ύπατος της Ρώμης. Η μητέρα του Ανθία ( της Ευανθίας γόνος, στιχηρό Εσπερινού) έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές του Απ. Παύλου. Αυτή ανέλαβε και το βάρος της ανατροφής του μικρού Ελευθέριου μετά το θάνατο του πατέρα που συνέβη λίγο καιρό μετά τη γέννησή του. Η Ανθία τού έδωσε χριστιανική ανατροφή και τον συνέδεσε με τον επίσκοπο της Ρώμης Ανίκητο (155-166).