14 Δεκεμβρίου, 2015

Η ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ

 

Ακυρώνεται η διμερής συνάντησης Βλάντιμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν που ήταν προγραμματισμένη να γίνει αύριο, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

TI ΕΣΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ

  

Συμφωνία του Σένγκεν, γνωστή και ως Συνθήκη του Σένγκεν, καλείται η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΚ) (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα.

ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Oι τούρκοι στρατιώτες που αποσύρονται από την περιοχή της Μοσούλης θα μεταφερθούν στον αυτόνομο κουρδικό θύλακα που βρίσκεται βορειότερα.Στην απόσυρση μέρους της στρατιωτικής δύναμης που έχει στείλει στο βόρειο Ιράκ προχωρά η Τουρκία, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, στον απόηχο των εντονότατων αντιδράσεων της Βαγδάτης – η οποία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – αλλά και διεθνών πιέσεων.

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

 

Θερμό επεισόδιο Ρωσίας - Τουρκίας στο Αιγαίο, με πρωταγωνιστές ρωσικό πολεμικό και τουρκικό αλιευτικό. Μάλιστα, από την πλευρά της Μόσχας αναφέρεται πως έπεσαν και προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού αλιευτικού το οποίο προσέγγιζε τη ρωσική φρεγάτα Smetlivy.

ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ

 

Ουσία των Χριστουγέννων είναι η αγάπη του Θεού, η συγκατάβασις της θείας αγάπης, η θυσία του Θεού, ο πλούτος της συγκαταβάσεως της αγάπης του Θεού για μας.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DBRS

 

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, από «CCC» σε «CC» αναβάθμισε η DBRS, ενώ έβγαλε τη χώρα από το καθεστώς επανεξέτασης και έθεσε σταθερή την τάση σε όλες τις αξιολογήσεις. Ομως, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει την αβεβαιότητα που συνεχίζεται με τα capital controls και τονίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.  Το νομοσχέδιο εισάγεται στις 2 το μεσημέρι, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Μέχρι την προηγούμενη Τρίτη, οι ΗΠΑ και η Βρετανία ήταν οι μόνες χώρες με την αποδεδειγμένη ικανότητα να εξαπολύσουν από υποβρύχια πυραύλους σε χερσαίους στόχους.

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Η πορεία των ελληνογερμανικών σχέσεων τα τελευταία έξι χρόνια, από τις εθνικές εκλογές του 2009 μέχρι σήμερα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρά το γεγονός ότι η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών εξελίσσεται αρμονικά, η πολιτική διάσταση των διμερών σχέσεων έχει επηρεαστεί από την επώδυνη κρίση που βιώνει η Ελλάδα.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

 

Μετά τον «Αραβικό Χειμώνα» έτσι όπως αυτός εκδηλώθηκε, ακολουθώντας την «Αραβική Άνοιξη», η Ευρώπη φαίνεται να γνωρίζει τη δική της «σκοτεινή» περίοδο που ακολουθεί την απελευθέρωση της επικοινωνίας που έφεραν τα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΕ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

 

Ατελέσφορη απέβη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ανέλαβε πρωτοβουλίες – μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας- για να πετύχει μια σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.