13 Δεκεμβρίου, 2015

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Ρωσικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού βόρεια της Λήμνου. Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερατο πρωί στο Αιγαίο όταν το ρωσικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Smetlivy» (κλάσης Kashin) άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση μεταξύ τους.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ MEGA ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ (MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ)

 

Τις απόψεις του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος για την Αριστερά και την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε, όσοι φταίνε για την έξαρση του προσφυγικού ζητήματος και να πληρώσουν, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος.

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί παλαιοχριστιανική παράδοση η παρουσία των φωτοφόρων παραδεισιακών δένδρων, δηλαδή δένδρων στον χώρο του Ιερού Βήματος το οποίο συμβολίζει τον παράδεισο.  Ήδη τον 6ο αιώνα ο Ρωμανός ο μελωδός στο περίφημο Κοντάκιό του «Η Παρθένος σήμερον» προτρέπει τους πιστούς: «δεύτε λάβωμεν τα του παραδείσου εντός του σπηλαίου». (Δηλαδή ελάτε να πάρουμε μέσα από το σπήλαιο της Βηθλεέμ ό,τι ανήκει στον παράδεισο).

ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

 

Μια που ο πρωθυπουργός το έριξε στις παροιμίες, να του θυμίσουμε μια ανατολίτικη παροιμία, η οποία δεν έχει να κάνει με σκυλιά αλλά με ένα πολύ συμπαθές πτηνό. Σύμφωνα με την παροιμία αυτή, όταν κάποιος τα έχει χάσει και δεν ξέρει τι του γίνεται και πού πηγαίνει, αποκαλείται «şaşkın ördek», που σημαίνει παραζαλισμένη πάπια!

72Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

Η σφαγή των Καλαβρύτων είναι ίσως η πιο βαριά περίπτωση πολεμικού εγκλήματος στην Ελλάδα. Έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 και είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική εξολόθρευση του ανδρικού πληθυσμού και την ολική καταστροφή της πόλης από στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας Καταδρομών.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ "ΣΤΗΝΕΙ" ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν Τουρκιά μαχητικά που παραβίασαν το FIR της Ελλάδας. Από την πλευρά τους αξιωματούχοι του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά μαχητικά διεξήγαγαν εκπαιδευτική αποστολή σε διεθνή εναέριο χώρο, όταν 2 ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά κλειδώνοντάς στο ραντάρ για 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Χρονοδιάγραμμα 111 ημερών, με συγκεκριμένες αλλαγές και προτεραιότητες για την ανανέωση της ΝΔ, παρουσιάζει με άρθρο του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος του είναι σ' αυτές τις 111 ημέρες μέχρι το Πάσχα να έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι έτοιμο να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας, στο κέντρο της πολιτικής ζωής.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

 

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τους καταναλωτές στην αποκλειστική χρήση πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές, πριμοδοτώντας με φοροαπαλλάγή τα ποσά που δαπανήθηκαν για αγορές αγαθών και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος, αποτελεί, απλώς, ένα ακόμη βήμα προς την λεγόμενη «αχρήματη κοινωνία».

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Η βούληση του Μεγάρου Μαξίμου για απεμπλοκή του ΔΝΤ από το τρίτο πρόγραμμα βρίσκεται πίσω από τον φραστικό πόλεμο μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε πολύ υψηλούς τόνους.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

 

Τη σύσταση της Υπηρεσίας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG) θα προτείνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε μία ύστατη προσπάθεια διάσωσης της Συνθήκης Σένγκεν.  Την πρόταση θα παρουσιάσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΕΡΙΑ

 

Η πληροφορία που δόθηκε από τις διωκτικές αρχές της Γενεύης ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν τοξικά αέρια στην κατοχή τους οι δύο Σύροι συλληφθέντες προκάλεσε σοκ.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Λουκ. ιδ΄ 16 - 24
Eίπεν ο Κύριος την παραβολήν ταύτην· Ανθρωπός τις εποίησε δείπνον μέγα, και εκάλεσε πολλούς· και απέστειλε τον δούλον αυτού τη ώρα του δείπνου ειπείν τοις κεκλημένοις· έρχεσθε, ότι ήδη έτοιμά εστί πάντα. Και ήρξαντο από μιάς παραιτείσθαι πάντες.