12 Δεκεμβρίου, 2015

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

 
Κόψτε το «λίπος» του δημοσίου για να αποφύγουμε νέες περικοπές και φόρους

Σε συνέχεια των πολιτικών λιτότητας των τελευταίων 5 ετών, επιπλέον €5,7 δισ. νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους πολίτες εντός του 2016, βάσει του ψηφισθέντος προϋπολογισμού. Πιο συγκεκριμένα, €3,5 δισ. νέοι φόροι και €2,2 δισ. περικοπές, κυρίως συντάξεων και επιδομάτων.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

 

Ο Γαλλογερμανικός άξονας απαιτεί να γίνει το πρώτο βήμα στη δημιουργία δυνάμεων υπερεθνικών αστυνομικής καταστολής και στρατιωτική κατοχής επικράτειας κρατών μελών της ΕΕ. Με το πρόσχημα των "εκτάκτων συνθηκών" λόγω προσφυγικού.

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;

 

Είναι πλέον σαφές ότι η πολιτική καριέρα του Ταγίπ Ερντογάν φτάνει αργά αλλά σταθερά στο τέλος της. Μετά τη κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24  πάνω από τη Συρία, ενώ στην πραγματικότητα απομακρυνόταν και δεν όδευε προς την Τουρκία, αν ο Ερντογάν είχε το θάρρος να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τη Μόσχα θα είχε την ευκαιρία να σώσει την καριέρα του.

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ:Ήδη έχει αρχίσει η περίοδος των Χριστουγέννων που όλοι με λαχτάρα περιμέναμε. Άραγε πώς θέλουμε να τα εορτάσουμε; Κοσμικά ή πνευματικά; Αλλ’ ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους…

ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΛΗΣΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΗΛΥΣΙΩΝ

 

Και ενώ πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις φυλάνε τη γαλλική πρωτεύουσα από τους τζιχαντιστές... ληστές λήστεψαν κοσμηματοπωλείο δίπλα στο μέγαρο Ηλυσίων, μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες συνοικίες του Παρισιού! Οι ληστές έγδυσαν κυριολεκτικά το κατάστημα αφού η λεία τους αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:«Δεν αναλάβαμε καμία υποχρέωση να ψηφίζουμε 'σώνει και καλά' εφαρμοστικούς νόμους που θα διαπραγματεύεται και θα καταρτίζει μόνη της η κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τα περί συνεννόησης.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ

 

Υπέρ της κατασκευής συνοριακού φράχτη για τον έλεγχο της περαιτέρω εισόδου προσφύγων στην Αυστρία, τάσσεται η πλειονότητα του αυστριακού πληθυσμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Για περίπου 24 ώρες είχε εξαφανιστεί ο Κινέζος μεγιστάνας Γκούο Γκουανγκτσάνγκ. Ο 48χρονος επιχειρηματίας, που εθεάθη για τελευταία φορά στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαγκάης έχει μεγάλες επενδύσεις και στην Ελλάδα.Οι μετοχές των εταιρειών του άρχισαν να κατρακυλάνε στις διεθνείς αγορές, στη συνέχεια η διαπραγμάτευση των μετοχών που ανήκουν στον όμιλο ανεστάλη στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.

EΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

 

Οι Ρώσοι σε κάθε ευκαιρία αναφέρουν την πυρινική τους δύναμη και δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να την χρησιμοποιήσουν χωρίς κανένα δισταγμό. Ακόμα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου είπε πως το 95% από τα πυρηνικά τους είναι έτοιμα για χρήση.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Σύμφωνα με το επίσημο site της Frontex, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τα χέρια για την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, η οποία είναι αλληλένδετη με την Συμφωνία Σένγκεν, με σκοπό να εντείνει τις δραστηριότητες της στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

† Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ

 

Ο Άγιος Σπυρίδων έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου και του γιου του, επίσης αυτοκράτορα, Κωνστάντιου, στα τέλη του 3ου - αρχές του 4ου αιώνα, και για τον βίο του σώζονται αρκετές μαρτυρίες εκκλησιαστικών ιστορικών της βυζαντινής περιόδου, γεγονός που καταδεικνύει και τη σημαντική θέση του στη ζωή της Εκκλησίας.