11 Δεκεμβρίου, 2015

ΧΤΙΖΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τουρκικών ΜΜΕ, η Άγκυρα έχει αρχίσει να φτιάχνει τείχος κατά μήκος ενός τμήματος 82 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, που τελεί υπό τον έλεγχο της Daesh (ISIL / ISIS). Το γεγονός, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από οποιονδήποτε κυβερνητικό αξιωματούχο.

ΣΤΕΛΝΕΙ «ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν δείχνει καμία πρόθεση να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας, όπως σημειώνει η ‘Gazetatema’. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης - συνεχίζει το δημοσίευμα - αναφέρουν ότι ορισμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» έχουν φωτογραφηθεί στην Κριμαία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

 

Για το Ιστορικό Αρχείο της Εκκλησίας της Ελλάδος ομίλησε χθες ο ομότιμος Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και για την λειτουργικότητα του έργου ο κ. Γεώργιος Βλάχος, Υπεύθυνος του Έργου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο αντικείμενο, στη σκοπιμότητα, στα αναμενόμενα οφέλη, στους στόχους, την έκταση και τα χαρακτηριστικά του, έκανε και επίδειξη του ιστοτόπου «www.iaee.gr». (Προσεχώς η λειτουργία).

WSJ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ESM ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

 

Εγγραφο εννέα σελίδων, που συντάχθηκε στις 10 Αυγούστου, και αναφέρεται σε σχέδιο του ESM για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αποκαλύπτει η Wall Street Journal. Το έγγραφο επικεντρώνεται σε τρία μέτρα:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σειρά επαφών με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή. Η επιχείρηση συσπείρωσης του κόμματος θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ


Σχέδιο εναλλακτικών μέτρων για τις συντάξεις υποβάλλει αύριο στους δανειστές η κυβέρνηση, μπαίνοντας στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για τις σαρωτικές αλλαγές που δρομολογούνται στο ασφαλιστικό από την 1η/1/2016.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Συριακές κουρδικές και αραβικές οργανώσεις ανακοίνωσαν τη συγκρότηση του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, πολιτικής πτέρυγας του στρατιωτικού συνασπισμού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΟΖ:ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ;

 

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων θεωρείται από πολλούς το «αντίδοτο» για τα προβλήματα της χώρας μας. Εντούτοις, μπορούν να εντοπιστούν ποικίλες αντιρρήσεις.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία άρθρο ενός δημοσιογράφου ο οποίος αναφέρεται στις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα και παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της χώρας μας. Αρχίζοντας, αναφέρει πως αν και δεν επικροτεί τους χαρακτηρισμούς Ναζί για τη Μέρκελ και το Σόϊμπλε από μέρος του ελληνικού λαού, εντούτοις τους καταλαβαίνει.