09 Δεκεμβρίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Δεκέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΙΣΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΡΟ;

 

Διαβάζοντας τον Ημερήσιο Τύπο διαπιστώνει κανείς ότι μόλις 10,4% μέσο όρο τηλεθέασης έκανε η τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ.Το ποσοστό σε απόλυτα νούμερα αντιστοιχεί σε περίπου 453 χιλιάδες τηλεθεατές.

ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Σε επίδειξη δύναμης προχωρά για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με τις προθέσεις του για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.Ο Ρώσος πρόεδρος, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχιο, εξέφρασε την ελπίδα του να μην χρειαστεί παρόμοιοι πύραυλοι να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές!

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΗΓΕΜΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;


Το παρόν μονοπολυπολικό διεθνές σύστημα χαρακτηρίζεται από σημαντικές ανακατανομές ισχύος, κυρίως μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων οι οποίες αναπόφευκτα οδηγούν σε στρατηγική αστάθεια.

ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS

 

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έπληξε για πρώτη φορά στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με πυραύλους Κρουζ (τύπου Kalibr) οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το ρωσικό υποβρύχιο Ροστόφ επί του Ντον, που επιχειρεί στην Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΥΙΟΣ: ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ISIS

 

"Φτιάχνω γραφεία, δεν πουλάω πετρέλαιο", ξεκαθαρίζει ο Μπιλάλ Ερντογάν, δευτερότοκος γιος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Εργτογάν, σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα. Ο γιος Ερντογάν κατηγορείται συχνά για εμπορικές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Η Κοριέρε Ντέλα Σέρα χαρακτήρισε τη συνέντευξη "αυτοϋπεράσπιση" του Ερντογάν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου έχουν εντοπιστεί 12 νεκροί εκ των οποίων τέσσερις άντρες, δύο γυναίκες και έξι παιδιά. Αγνοούνται περίπου 12 άτομα με βάση τις μαρτυρίες των διασωθέντων για το συνολικό αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος.

Ο ΣΥΡΟΣ Η.Κ. ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

Το «πράσινο φως» άναψε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την έκδοση του 42χρονου Σύρου Η.Κ. στην Αμερική προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «συνωμοσίας για τη διάπραξη πλαστογραφίας και απομίμησης διαβατηρίου», «διακεκριμένης υποκλοπής ταυτότητας» και «εξαπάτησης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών».

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΜΑ GREXIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Δεν υφίσταται θέμα Grexit για την Ελλάδα, τόνισε ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ, μιλώντας σε συνάντηση που διοργάνωσε το "Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη" για Έλληνες δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό είναι καίρια για τη διάσωση της συνθήκης του Σένγκεν.

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Η Τράπεζα της Γαλλίας αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου στο 0,3% από το 0,4%, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή εν μέρει στον αντίκτυπο που είχαν στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια οι τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου μήνα στο Παρίσι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Στις ακτές της Συρίας, στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Interfax, ένα ρωσικό υποβρύχιο εξοπλισμένο με πυραύλους Κρουζ.